Borac protiv Sarajeva u borbi za polufinale

Vinko Marinović najavio okršaj sa Sarajevom, zna šta bi moglo presuditi u ovom dvomeču

Edmir Škorić

U derbiju četvrtfinalne runde Kupa Bosne i Hercegovine snage će odmjeriti Borac i Sarajevo, a prvu od dvije utakmice odigrat će sutar od 18:30 sati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac i Sarajevo favoriti za za osvajanje trofeja u Kupu, ali samo jedan od ovih velikana može proći u polufinale i nastaviti svoj put prema osvajanju najmasovnijeg takmičenja u BiH.

Trener Borca Vinko Marinović najavio je na press konferenciji duel sa velikim rivalom i svojim nekadašnjim klubom.

"Nakon prvenstvenog derbija sa Veležom, očekuje nas još jedan derbi u okviru Kupa BiH. Nisu nam u fokusu posljednji rezultati Sarajeva, sigurno da oni imaju mnogo kvalitetnih igrača.

Znamo da nas sutra čeka jedna teška utakmica. Derbiji su uvijek specifični i nose određeni naboj i pritisak. Potrebno je mnogo koncentracije i ona ekipa koja bude rješevala ključne momente na najbolji način, doći će do pobjede", rekao je Marinović koji je nakon toga govorio o igri Borca te pozvao navijače da dođu na stadion.

"Što se nas tiče, mi imamo kontinuitet dobrih igara s kojim želimo nastaviti i sutra. Skoncentrisani smo samo na našu igru. Pozvao bih sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže da dođemo do što boljeg rezultata."

Jakov Blagaić, fudbaler Borca, istog je razmišljanja kao i njegov trener.

"Kao što je šef naglasio stiže nam kvalitetan protivnik bez obzira na njihove prijašnje rezultate. Očekuje nas jedna teška utakmica, dobro ih poznajemo kao i oni nas. Utakmicu će odlučivati detalji tako da moramo skoncentrisani ući u meč. Svaki derbi nosi sa sobom motiv više, cilj je da dođemo do pobjede i ostvarimo što bolji rezultat pred revanš", rekao je Blagaić koji je takođe pozvao navijače da dođu na stadion i budu 12 igrač.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Borac kompletan ulazi u ovaj meč, a upitan je jedino David Čavić koji se tek oporavlja od povrede. Sve u svemu, očekuju se napeti dueli i velika borba za polufinale.

Borac je u mnogo boljoj formi, a trenutni je lider Premijer lige sa 49 bodova, ima sedam više od Zrinjskog, Sarajevo je tek četvrto na tabeli sa 33 boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.