Meč Sloga - Zrinjski je bio zaustavljen

Deset minuta "ludila" u Modriči: Psovke, naguravanje, brojni crveni kartoni i penal kao vrhunac

Admin Čaušević

Utakmica 21. kola između Sloge Meridian i Zrinjskog bila je prekinuta na desetak minuta u drugom poluvremenu i to sve nakon što je sudija Antoni Bandić dosudio penal za goste. 

Nardin Mulahusejnović je pao nakon duela sa odbranom Sloge, a sudija Bandić je bez previše razmišljanja pokazao na bijelu tačku.

Uslijedile su scene specifične za balkanske područuje i protesti sa obje strane. Bilo je tu naguravanja i psovki te niz isključenja.

Bandić je odlučio isključiti nekoliko članova iz obje ekipe, a najviše se ističe crveni karton treneru Plemića, Željku Petroviću.

Petrović kako i još neki članovi stručnog štaba Zrinjskog su završili na tribini stadiona u Modriči, a Crnogorca neće biti na klupi u derbiju protiv Borca.

Također isključena su i dvojica fudbalera koji su bili na terenu. U pitanju su Nikolić za Dobojlije, te Ćuže za Mostarce.

Prekid je trajao desetak minuta, a nakon što se utakmica nastavila Bilbija je izveo penal i bez problema pogodio.

Inače, utakmica je bila puna naboja od samog starta da bi sve kulminiralo nakon što je Bandić dosudio penal za Zrinjski. 

Drama je viđena i duboko u sudijskoj nadoknadi kada je Sloga uspjela zabiti izjednačujući gol za nestvarno slavlje pristalica Dobojlija za konačnih 1:1. Strijelac je bio Grabež.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Preostaje da se vidi da će nakon utakmice biti dodatnih suspenzija za aktere nemilih scena, a dosta toga će svakako zavisiti od sudijskog izvještaja. 

S obzirom da uskoro počinje treći krug takmičenja WWin lige, ulog na terenu postaje sve veći neće biti iznenađenje ukoliko slične scene budu sve češća pojava u nastavaku sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.