Crveni kartoni, mnogo uzbuđenja i ružne scene: Zrinjskom samo bod u Modriči

Svega je bilo u derbi meču

Crveni kartoni, mnogo uzbuđenja i ružne scene: Zrinjskom samo bod u Modriči

Samir Mlaćo

Jedan od derbi susreta 21. kola Wwin lige naše zemlje odigrali su u Modriči Sloga Doboj i Zrinjski.

Bila je to tvrda utakmica, sa dosta uzbuđenja, ali i ružnih scena pred sami kraj, a završilo je 1:1 uz mnogo uzbuđenja u završnici meča.

Sloga je zaprijetila u 11. minuti preko Popare, no Marić sigurno brani. Nakon toga nije bilo mnogo uzbuđenja, tek u 27. minuti velika gužva pred golom Sloge, no domaći su se uspjeli odbraniti.

Domaći su protestovali u 33. minuti smatravši da je jedan igrač Zrinjskog igrao rukom na 25 metara, no sudija Bandić nije tako mislio. U 38. minuti Kiš centrira iz slobodnjaka, Barišić šutira glavom, no golman Sloge Trako je siguran.

Pred odlazak na pauzu Kiš centrira, lopta se od nekog iz gužve odbija, no Trako je opet na nivou.

Oglasi

U 48. minuti pokušava za domaće Karač, no Marić je siguran.

Zrinjski je zatim krenuo još ofanzivnije na tri boda, ali Sloga je defanzivno vrlo dobro stajala. U 68. minuti Bilbija šutira, no u posljednji čas je izblokiran.

Pokušao je zatim i Tičinović, ali otišlo je to pored gola Sloge. U 74. minuti pravi haos na terenu. Mulahusejnović je pao nakon jednog duela, a sudija Bandić iz Gruda je to okarakterisao kao jedanaesterac.

Nastao je pravi haos na tereni, bilo je 'vruće' i pored klupa i na tribinama. Crvene kartoni dobili su trener Zrinjskog Željko Petrović, ali i Ćuže, te Hrvanović, dok je kod Sloge isključen Nikolić.

Prekid je trajao desetak minuta, domaći su bili nervozni i imali su šta prigovoriti Bandiću, no on je ostao pri odluci da je visoki napadač Zrinjskog bio fauliran.

Oglasi

Loptu je uzeo iskusni Nemanja Bilbija i matirao Traku.

Nakon toga nije bilo puno uzbuđenja, a zbog pravog haosa kod jedanaesterca vidjeli smo šest minuta nadoknade, a očekivalo se mnogo više.

U sudijskoj nadoknadi velika gužva pred golom Zrinjskog, lopta se od stativu odbija do Grabeža, a on je ubacuje u mrežu.

Sloga u narednom kolu Premijer lige gostuje kod Širokog Brijega, dok Zrinjski u velikom derbiju dočekuje aktuelnog lidera FK Borac.

Oglasi

Wwin liga, 21. kolo:

FK Sloga Doboj - HŠK Zrinjski 1:1

FK Sloga: Trako, Nikolić, Redžić, Predragovic, Karać, Popara, Milanović. Kvesić, Grabež, Varga, Vidić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Marić, Barišić, Kiš, Malikinušić, Ramić, Savić, Jakovljević, Memija, Corda, Tičinović, Bilbija

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
0:3 za Zrinjski,Bandića izbaciti iz nogometa
2 7
velez mo
Zasto nisu igrali u Banja luci,ovo je sramota na kakvoj njivi se igra.Sloga je navikla na ovaj teren,nebi i Real dobio na ovoj njivi.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi