Hrvatski fudbaler je pokazao klasu (Photo By Jose Torres Photo Players Images / AFP))

Sjajni Hrvat je mislio na kolegu

Luka Modrić 10 minuta nakon utakmice uzima mobitel u ruke i pokazuje zašto je fudbalska ikona

Midhat Šljivak

Fudbaler Valencije Mouctar Diakhaby doživio je tešku povredu na meču Valencije i Real Madrida. Navodno se radi o višestrukim povredama noge.

Mouctar Diakhaby nažalost mora na dugu pauzu. Momak iz Gvineje je teško stradao u duelu s Aurelienom Tchouamenijem, koji mu je pao na nogu i 27-godišnjak je hitno prebačen u bolnicu.

Prve informacije govore da je fudbaler Valencije doživio višestruke povrede noge i da ga čeka višemjesečno odsustvo s terena.

I dok su drugi igrači Reala pravili haos unutar tunela, tukli se s osiguranjem i uništavali imovinu, Luka Modrić je pokazao kakav je čovjek čim je ušao u svlačionicu.

Luka je 10 minuta nakon okončanja utakmice uzeo mobitel u ruke i uputio je riječi podrške povrijeđenom kolegi s terena.

"Nadam se da će Diakhaby brzo oporaviti. Puno sreće", napisao je Modrić.

Poruke podrške su nakon utakmice poslali i drugi igrači Reala. Antonio Rudiger, Thibaut Courtois i drugi Kraljevi...

Mouctar Diakhaby je dijete francuskog Lyona. Većinu karijere je proveo u ovom timu, gdje je imao i seniorski debi. Član Valencije je od 2018. godine. Nastupio je u 176 susreta i postigao je osam pogodaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je tokom karijere igrao za sve omladinske selekcije Francuske. Ipak, kako nikad nije dobio šansu u A timu od 2022. godine je postao član selekcije Gvineje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.