Odmah stiglo objašnjenje Manzanove odluke, ali to je ništa šta je sudija ubrzo uradio Bellinghamu

Oglasio se i Carlo Ancelotti

Odmah stiglo objašnjenje Manzanove odluke, ali to je ništa šta je sudija ubrzo uradio Bellinghamu

Admin Čaušević

Navijači Real Madrida su ubijeđeni da je njihov klub pokradene u derbiju protiv Valencije nakon što nije priznat gol Judea Bellinghama duboko u sudijskoj nadoknadi koji bi značio pobjedu Kraljeva sa 2:3.

Jesus Gil Manzano je od večeras pa u narednim danima najomraženija osoba među pristalicama Reala pošto je poništio gol Bellinghama kada to niko nije očekivao.

Igrao se 99. minut susreta, rezultata na semaforu je glasio 2:2, Brahim Diaz se pripremao za centaršut, Manzano je svirao kraj, lopta je bila u letu, a Bellingham je zatresao mrežu.

Mnogi su ovu odluku proglasili kao prvorazredni skandal, ali je ubrzo stiglo objašnjenje Marcinog sudijskog eksperta, Alfonso Perez Burrulla koji je i sam bivši sudija.

Oglasi

"Sudija je ispravno svirao kraj. Nezadovoljstvo za one koji napadaju kao i za one koji se brane. Brahim je uzeo loptu i njegov centaršut stiže nakon drugog dodira. U tom trenutku je ispravno sviran kraj", objasnio je Perez.

Dakle, prema mišljenju Burrulla, jedan ili dva kontakta viška Brahima Diaza s loptom su razlog zašto je Manzano ispravno postupio i odsvirao kraj.

Nakon te odluke uslijedili su veliki protesti, a najveći ceh je platio upravo Bellingham koji je dobio direktan crveni karton te osim što mu je poništen gol u narednim kolima će biti na hlađenju.

Svoj komentar odmah poslije utakmice dao je i Carlo Ancelotti koji nije razočaran poništenim golom koliko crvenim kartonom Bellinghama.

Oglasi

"Zasmetao nam je crveni karton jer Bellingham nikog nije uvrijedio, samo je rekao distinu da je bio gol. Ovo mi se nikad u karijeri nije desilo", kazao je Italijan.

Inače, prema izvještajima španskih medija prilikom protesta engleski veznjak je Manzanu rekao "bio je je*eni gol", ali ga je Španac svejedno isključio.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bez obzira na remi Real Madrid ostaje prvi na tabeli La Lige te drži sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za titulu.

Kraljevi sada imaju sedam bodova prednosti, te utakmicu više u odnosu na Gironu te još uvijek mogu relativno mirno posmatrati šta se dešava iza njih.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gari Garinča
Koliko puta su dosada sudije gurale Real? Milion puta.
5 1
Klicko2
Zato u sljedećim kolima će se ovo nadoknaditi(opravdano poništen gol i valencija oštećena).Bit ce penala za penal madrid u sljedećim kolima ho ho ho
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi