Foto: Goran Mehkek/Pixell

Avanturu u Zagrebu želi zaboraviti

Dosadašnji Dinamovac iznio prljavi veš iz svlačionice, za Jakirovića nije imao šta lijepo za reći!

Admin Čaušević

Igrajući za Dinamo skupio je 190 minuta i sada je progovorio o svojoj lošoj avanturi u zagrebačkom klubu. Uradio je to baš na dan kada Modri igraju veliki evropski meč protiv PAOK-a u Konferencijskoj ligi.

Joaquin Sosa je jedan od onih fudbalera koji su brže otišili nego što su došli na Maksimir pošto se u Dinamu zadržao samo jednu polusezonu gdje stigao iz Bologne.

Urugvajac je trebao biti jedno od rješenja za odbranu Modrih, međutim nije se uklopio u trenerske zamisli Sergeja Jakirovića te je njegova posudba prekinuta poslije čega ga je Bologna proslijedila Montrealu.

Nakon evidentno po njega loše avanture u Dinamu u razgovoru za urugvajski ESPN iznio je prljavi veš iz svlačionice te je bio poprilično kritičan prema Jakiroviću.

Sosa je kazao da je u Dinamo došao da napreduje, ali kako nije poznavao hrvatski jezik osjećao se izolovanim. Dok navodno sa Jakirovićem uopšte nije ni pričao.

"Kroz godine sam upoznao brojne kulture i svugdje izvukao nešto što mi je pomoglo da napredujem. Ne i u Zagrebu", rekao je Sosa te nastavio:

"Niti jedan dan se nisam osjećao da sam blizu da se prilagodim. Trener uopšte nije razgovarao sa mnom. Ako ne govorite hrvatski, u Dinamu ste izolovani."

Sosa je u dresu Dinama odigrao 190 minuta; Foto: Pixsell

"Stvari nisu nimalo išle po planu. Išao sam u Dinamo da steknem još iskustva i iskušam se u igranju fudbala u Evropi, ali ništa od toga se nije desilo", završio je 22-godišnjak.

Sosa je za najuspješniji hrvatski klub skupio nešto više od minuta, upisao je dva nastupa u Kupu gdje je igrao po svih 90 minuta, dok je 12 dodao u jedinom prvenstvenom duelu protiv Istre.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo slovi za najorganizovaniji klub u regionu i Sosa je jedan od rijetkih igrača koji o zagrebačkom klubu nije govorio o hvalospjevima, štaviše uputio je i kritike.

Međutim, teško je vjerovati da će ovakve izjave naštetiti međunarodnom ugledu Dinama koji je veoma visok i uglavnom pozitivan, bez obzira na određene skandale iz prošlosti prije svih sa porodicom Mamić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.