Grčki novinar naletio na Zajeca u Zagrebu, pitao ga za meč Dinamo - PAOK, a on ih sve iznenadio

Legendarni fudbaler otkrio svoja očekivanja

Grčki novinar naletio na Zajeca u Zagrebu, pitao ga za meč Dinamo - PAOK, a on ih sve iznenadio

Endin Čaušević

Dinamo i PAOK večeras igraju na Maksimiru prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige. U Zagreb je stigao i veliki broj grčkih novinara, a jedan od njih jutros je naletio na ulici na Velimira Zajeca kojeg je pitao oko večerašnje utakmice.

Dinamo je u prethodnoj rundi oduševio fudbalsku javnost jer je uspio u dvomeču da pobijedi slavni Betis, a voljom žrijeba odlučeno je da će prvak Hrvatske za četvrtfinale da igra protiv PAOK-a.

Jasno je da se hrvatski klub može itekako nositi protiv grčkog predstavnika, no sigurno je da će i igrači PAOK-a dati maksimum da nastave svoju evropsku priču.

Na Maksimiru neće biti navijača grčkog kluba večeras i očekuje se da će Dinamo imati ogromnu podršku što će za igrače Sergeja Jakirovića sigurno biti dodatni vjetar u leđa.

No, u Zagreb je stigao veliki broj grčkih novinara koji će pratiti večerašnji meč, a jedan od njih na ulicama glavnog grada Hrvatske naletio je na legendarnog Velimira Zajeca koji se inače bori za mjesto predsjednika Dinama.

Oglasi

Jasno je da će Zajec večeras gledati meč Dinama i PAOK-a, a na oduševljenje grčkog novinara pristao mu je dati izjavu i to na grčkom jeziku.

Zajec je četiri godine igrao u Grčkoj u Panathinaikosu i nije zaboravio grčki jezik što je novinara Gazzette itekako oduševilo.

"Obje ekipe su veoma dobre. Poznajemo PAOK jako dobro i mogu reći da Dinamo u zadnje vrijeme igra dosta dobro. Bili su sjajni protiv Betisa u Španiji i u Zagrebu i zasluženo smo prošli dalje. Danas prije svega očekujemo da odigramo dobru utamicu. Ekipe su izjednačene što se tiče kvalitete i vjerujem da će presuditi neki detalji oko toga ko će pobijediti", rekao je Zajec i dodao.

"Ko će proći dalje? Teško pitanje. Moje srce pripada Dinamu i zato ću reći da ćemo mi pobijediti, ali itekako poštujem i PAOK".

Zajec se osvrnuo kratko i na izbore za predsjednika koji su održani prije nekoliko dana i u kojem je njegov tim "počistio" protivnike u prvom krugu.

"To je tek prvi krug i sada nas u nedjelju očekuje drugi. Vidjet ćemo šta će biti, u prvom klubu smo lagano pobijedili jer nismo imali tako jakog protivnika. Sada će biti dosta teže, ali sve je u igri", dodao je.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjećamo, večerašnja utakmica između Dinama i PAOK-a igra se na Maksimiru s početkom u 21 sat, dok je revanš na rasporedu za sedam dana.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti