Svanuo je dan kojeg Bruno Petković nije mogao ni zamisliti: "Ako Jakirović ima mu*a..."
Foto: Davor Javorovic/Pixsell

Najbolji igrač Dinama trpi ozbiljne kritike

Svanuo je dan kojeg Bruno Petković nije mogao ni zamisliti: "Ako Jakirović ima mu*a..."

Admin Čaušević

Dinamo je napravio korak nazad u borbi za titulu prvaka Hrvatske. Na gostovanju kod Osijeka je spašen samo bod i to u posljednjim minutama. Bruno Petković je odigrao slab meč što je vrlo brzo došlo na naplatu.

Petković je bez sumnje najbolji igrač i najveća zvijezda u svlačionici Dinama te omiljen među navijačima, međutim kako to obično biva u fudbalu kvalitet i popularnost ne mogu nadjačati slabo izdanje.

Nakon što je sjajni napadač odigrao poprilično slabašan meč na Opus Areni suočio se sa možda i najžešćim kritikama do sada, a pojedini navijači zagrebačkih Plavih su bili bez milosti.

Prve reakcija nakon remija sa Osijekom stigle su na društvenim mrežama i objavama Dinama, a uglavnom je na udaru bio Petković.

Većina navijača je složna u jednom, a to je da "devetka" prvaka Hrvatske mora preseliti na klupu kako se prilika dala nekim drugim igračima.

Oglasi

"Svaka čast Ademiju, doktoru nogometa Petkoviću i Spikiću, ali kad ne ide, ne ide. Hvala dečki na svemu, sjednite malo na klupicu i pustite da igraju dečki koji su dokazali da znaju i mogu", samo je jedan od komentara.

"Zašto igramo s jednim napadačem? Protiv Gorice odlično, Kulenović, Brodić, Vidović, a danas samo Petković naprijed, totalno nezainteresiran, spor. Obožavam ga, ali trebao bi malo na klupu odmoriti. Ajmo Dinamo, nema predaje!"

"Objasnit Petkoviću i Baturini da imaju saigrače i dok igraju HNL. Kriminalan odnos prema igri,konstantno soliranje bez ikakvog učinka. Jakirović ako ima muda treba staviti Petkovića na klupu dok napokon ne počne igrat ono što treba".

Uspjeli smo izjednačiti pogotkom u sudačkoj nadoknadi. Na kraju podjela bodova u Osijeku. 🦁 ⚽️ Kulenović

Posted by GNK Dinamo Zagreb on Sunday, March 3, 2024

"Eh da jednom počnemo sa bar dva napadača. Petkovića kaznit i na klupu. Uvijek on mora lažnjake ili neko čudno padanje. Zadnji napad on se baca da dobije penal umjesto da gurne loptu u peterac."

Oglasi

"Sramota od igre i trener bez mu*a. Staviti Petkovića pod hitno na klupu, Špikiću zahvaliti odmah. Neka igraju Brodić i Kulenović koji ginu za dres", dodao je još jedan od navijača Dinama.

Petković je jesanas imao određenih problema s povredama, a u dosadašnjem dijelu SHNL-a zabio je devet golova, posljednji za pobjedu protiv Varaždina sredinom februara.

S remijem protiv Osijeka Dinamo je ostao na -5, odnosno -4 u odnosu na Rijeku i Hajduk, ali Zagrepčani još uvijek stignu sve popraviti pošto imaju meč manje u odnosu na konkurenciju.

Imali su Modri sjajan period izbacivanjem Betisa, pobjedom nad Rijekom i prolaskom završnicu Kupa, ali korak nazad je stigao protiv Osijeka koji je u posljednje vrijeme igrao zaista u očajnoj formi.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Na Maskimiru neće imati previše vremena za predah. Novi izazov ih čeka već u četvrtak kada u prvom meču osmine finala Konferencijske lige na Maksimir stiže PAOK.

Petković je bio jedan od heroja prolaska protiv Betisa pošto je zabio za pobjedu u Španiji pa je teško vjerovati da će ga se Jakirović odreći u meču sa nezgodnim Grcima.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi