Veznjak Reala priznao

"Volio bih da sam idol mom sinu, ali nažalost on na utakmice Reala dolazi zbog drugog igrača"

Edmir Škorić

Fudbaler Real Madrida, Federico Valverde, otrio je u intervjuu za TNT Sports da je jedan od njegovih saigrača idol njegovom sinu.

Sin Federica Valverdea, Beni, ima četiri godine i već je označio svog fudbalskog idola. Urugvajski reprezentativac pomalo je razočaran što to nije on, nego čovjek s kojim dijeli svlačioncu.

"Volio bih biti idol mom sinu, ali ja to nisam, njegov idol je Vinicius. On dolazi na utakmice Reala da gleda njega, a ne mene", kazao je Valverde.

"Sve je dobro. On Vinija vidi drugim očima, s drugačijim divljenjem,” objasnio je Valverde, koji je Viníciusov suigrač otkako su obojica stigli u Real Madrid 2018. godine. Valverde o Brazilcu govori sa puno divljenja.

"On je sjajan igrač i sjajna osoba. On je nevjerovatan igrač, ali također ne može trčati 90 minuta od gola do gola, trebamo ga svježeg naprijed i moramo raditi na tome da može primiti loptu bliže suparničkom prostoru i napraviti magiju koju zna učiniti”, objasnio je veznjak.

Inače, Valverde je igrao sinoć u remiju Real Madrida i Leipziga (1:1). Njegov tim nije imao svoju noć, Leipzig je bio bolj, ali zahvaljujući 1:0 pobjedi iz prve utakmice, madridski tim je prošao u četvrtfinale.

"Moramo biti samokritični, moramo dobro razmisliti o tome što smo napravili, ovo nije bila sjajna utakmica," rekao je Urguvajac.

Valverdeovo mišljenje o Mbappeu?

Postoje šanse da bi Real Madrid mogao igrati protiv PSG-a u jednoj od nokaut rundi Lige prvaka ove sezone, a na pitanje o tome, fudbaler Reala je odgovorio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

“Prije ili kasnije se moramo suočiti s velikim ekipama i vrhunskim igračima kao što su PSG ili Mbappe. Ako želimo da budemo prvaci u Ligi prvaka, ne smijemo se nikgoa plašiti. Mbappe je maestralan i jedan od najboljih na svijetu uz Vinija, Jueda, Rodryga... Oni su trentuno najbolji igrači na svjetskoj razini", poručuje Valverde.

Kao i svi drugi igrači i članovi Reala, tako ni Valverde ne želi govoriti o tome hoće li Mbappe na ljeto doći u Madrid. Sve su prilike da hoće, ali za sada se u javnost ne izlazi s tim stvarima i čeka se pogodan trenutak da se saopšti ta velika odluka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.