Presuda je stigla: Je li Jude Bellingham nazvao Masona Greenwooda silovateljem?
Jude Bellingham neće biti kažnjen - Nije dokazano da je uvrijedio Greenwooda.

Varnice među Englezima

Presuda je stigla: Je li Jude Bellingham nazvao Masona Greenwooda silovateljem?

E. Ganibegović

Jude Bellingham i Mason Greenwood imali su sukog na utakmici Real Madrida i Getafea. Vodio se postupak protiv fudbalera Reala, ali na kraju je "ujeo vuk magarca". 

Još 1. februara su se u 20. kolu Primere sastali Getafe i Real Madrid. Kraljevi su slavili pobjedu rezultatom 0:2.

Na suprotnim stranama na terenu bila su dva Engleza. S jedne strane bio je Mason Greenwood, a s druge Jude Bellingham.

Nakon što je utakmica završena, Getafe je uputio žalbu posmatraču suđenja. Prijavljen je Jude Bellingham koji je navodno Masona Greenwooda nazvao silovateljem.

Nakon žalbe kluba, La Liga je slijedila uobičajenu proceduru i zatražila izvještaj o čitanju s usana kako bi istražila incident, koji je prenijela disciplinskoj komisiji koja ima ovlaštenja da sudi u slučaju.

Oglasi

Više od mjesec dana nakon tog meča, MARCA je objavila kakva je odluka donesena u slučaju Bellingham - Greenwood. Nakon nekoliko analiza stručnjaka, utvrdili su da se ne može sa sigurnošću tvrditi da je fudbaler Real Madrida izgovorio te uvredljive riječi, pa neće snositi nikakve sankcije.

Greenwood, velika nada engleskog fudbala, uhapšen je u januaru 2022. nakon što su fotografije i video snimci mlade žene krvavog lica i modrica objavljeni na društvenim mrežama.

Ista tužiteljica ga je optužila za pokušaj silovanja i napada za djela navodno počinjena 2021. godine, kao i kontrolno i prinudno ponašanje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pušten je u oktobru 2022. godine i Manchester United ga je poslao u Getafe, te ostaje da vidimo kako će dalje teći njegov karijera. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi