Perezov fitilj je kratak: Nakon loše partije protiv Leipziga, zvijezdu je stavio na transfer listu!

Nema šale sa prvim čovjekom Reala

Perezov fitilj je kratak: Nakon loše partije protiv Leipziga, zvijezdu je stavio na transfer listu!

Edmir Škorić

Real Madrid je u srijedu navečer uz dosta problema uspio da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka. Kraljevi su remizirali s Leipzigom (1:1), ali dojam je da su Nijemci puno više pokazali i uz malo sreće mogli su da prirede senzaciju.

U prvoj utakmici u Njemačkoj Real je slavio s 1:0, no sinoć je "spašavao živu glavu". Na sreću domaćih, gosti iz Leipziga nisu bili dovoljno efikasni, dali su tek jedan gol i tih 1:1 na kraju je odvelo Kraljeve u četvrtfinale.

Navijači na Santiago Bernabeu stadionu definitivno nisu uživali, čulo se i puno zvižduka, igra njihovih ljubimaca je bila većim dijelom susreta neprepoznatljiva u odnosu na raniji dio sezone i mnogi vjeruju da s takvom igrom Madriđani nemaju šta da traže u borbi za trofej u najelitnijem klupskom takmičenju.

U Madridu su neki podbacili, a sudeći prema ocjenama sajtova koji se bave statističkim parametrima u fudbalskim mečevima, najgori je bio Ferland Mendy.

Mendy je počeo kao starter na poziciji lijevog beka, no odigrao je jako slabu utakmicu i nije bio nimalo pouzdan. Na sreću Madriđana, na ljeto im dolazi Alphonso Davies iz Bayerna, koji će biti starter na toj poziciji.

Oglasi

Predsjednik Reala Florentino Perez bio je jako razočaran nastupom Mendyja, naročito u ofanzivnom dijelu, pa su u klubu shvatili da je najbolje da ga prodaju po završetku sezone.

Perez je navodno dao zeleno svjetlo za prodaju fudbalera, ali želi za njega 15-20 miliona eura. Taj novac bit će usmjeren upravo u dovođenje Daviesa, koji je sve bliže dolasku u Madrid, zajedno s Kylianom Mbappeom.

Što se Ferlanda Mendyja tiče, 28-godišnji Francuz došao je iz Lyona 2019. godine, no uglavnom je bio rezerva. Ove sezone je malo više igrao i sakupio je 26 nastupa te je postigao jedan gol.

Ide mu u prilog da ništa bolje ne igra ni njegov konkurent na toj poziciji Fran Garcia, a upravo se pozicija lijevog beka smatra trenutno najvećim nedostatkom Ancelottijeve ekipe, no riješit će se to dovođenjem sjajnog Daviesa.

Kanadski fudbaler je započeo svoju karijeru u Vancouver Whitecapsima, klubu Major League Soccera (MLS) u Sjevernoj Americi. Svojim impresivnim nastupima u MLS-u privukao je pažnju mnogih evropskih klubova. Godine 2019., Davies je prešao u Bayern, jedan od najvećih klubova na svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Postao je jedan od ključnih igrača u ekipi, pomažući Bayernu da osvoji brojne trofeje, uključujući Bundesligu, DFB-Pokal i Ligu prvaka. Svojom brzinom, prodorima i agresivnim napadima s boka, Davies je postao važan igrač u Bayernovoj ekipi, ali je odbijao da produži ugovor koji traje do 2025. godine i 23-godišnjaka su Bavarci na kraju odlučili prodati.

Prema izvještajima, Bayern zahtijeva oko 50 miliona eura za fudbalera, ali Real pokušava da spusti taj iznos. Bavarci su Daviesovu zamjenu pronašli u Theu Hernandezu iz Milana...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

guliy
Na srecu dolazi im Davies Hahahhahha ....pa majku mu daj sacekajte da bude zvanicno hahah covjek jos nije ni pricao sam sportskim direktorom Bayerna o ugovoru i ima jos godinu da igra.....jaoooo novinarcicu
0 1
Manager
Po cemu je Mendy zvijezda?!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi