Ne želi ostati

Sukob s Terzićem otišao je predaleko: Ikona kluba spremna čak okončati karijeru

Edmir Škorić

Mats Hummels je jedan od najvažnijih igrača Borussije Dortmund, ali njemački Bild tvrdi da je trenutno u sukobu s trenerom Edinom Terzićem, pa je upitan njegov ostanak u klubu.

Hummels je veteran, ali i sa 35 godina igra važnu ulogu u Borussiji. Bivši svjetski prvak iz 2014. godine odavno je stup odbrane Milionera, a posebno je oduševio dobrim nastupima u Ligi prvaka ove sezone.

Međutim, kako piše Bild, Hummels nije zadovoljan trenutnim stanjem u Borussiji. Prema pisanju njemačkog tiražnog lista, Hummels nema namjeru ostati nakon ljeta ako u klubu ostane i Edin Terzić.

Bundesligaški klub ostavlja 35-godišnjem veteranu na volju hoće li nastaviti s klubom ili ne, budući da mu ugovor ističe na kraju sezone.

Očito još nije donio odluku. Bild tvrdi da postoje određene trzavice između Hummelsa i trenera Terzića, koji iskusnog centralnog defanzivca ne koristi u svakoj prilici. Dugogodišnji reprezentativac Njemačke nedavno je samo šest puta zaredom sjedio na klupi za rezervne igrače. Situacija koja logično dovodi do napetosti.

Osim produženja ugovora, moguć je i kraj Hummelsove karijere nakon ove sezone. Mogao bi prihvatiti i novi izazov u inostranstvu, primjerice u MLS-u. Ostaje nejasno kada će donijeti konačnu odluku. Međutim, Dortmund želi imati određenu sigurnost planiranja i nada se da se će se igrač što prije izjasniti.

Ranije su Terzić i Hummels imali mnogo bolji odnos. Prošle godine ga je bh. stručnjak hvalio nakon utakmice protiv Milana u Ligi prvaka.

“Danas je odigrao nevjerovatnu utakmicu. Sigurno ima ljudi u ovoj sobi koji se mogu sjetiti utakmice Jürgena Kohlera u Manchesteru. Tada je proglašen fudbalskim bogom. Ne mislim da je Kohlerova izvedba tada bila značajno bolja od Hummelsove izvedbe danas", reko je Terzić.

Osim Hummelsa, protiv Terzića je i drugi iskusni fudbaler Borussije Marco Reus. Navodno ih je još nekoliko protiv 41-godišnjeg trenera, ali i pored svega, klub mu i dalje vjeruje i još uvijek mu nema namjeru dati otkaz iako je nedavno dobio ultimatum od kluba.

Milionerima ove sezone ne ide baš najbolje. Nalaze se na četvrtom mjestu tabele u Bundesligi i nastup u Ligi prvaka visi im o koncu jer je petoplasirani Leipzig samo na bod, a forma igrača u žuto-crnim dresovima jako promjenljiva.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Spas je za sada Liga prvaka. U osmini finala igraju s PSV-om. Prva utakmica u Eindhovenu je zaršena rezultatom 1:1, a odluka o četvrtfinalisti će pasti naredne sedmice u Dortmundu. Ispadanje Borussije bi moglo dovesti do otkaza Terzića, što bi očito bio spas za Hummelsa i neke njegove kolege.

U slučaju da Terzić ostane, sve su prilike da će jeda nod najiskusnijih donijeti odluku da napusti klub i da možda čak okonča karijeru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.