Edin Terzić: Ovo sve me ne iznenađuje, kada radiš u velikom klubu...

Blizu je otkaza

Edin Terzić: Ovo sve me ne iznenađuje, kada radiš u velikom klubu...

E. Škorić

Nakon 2:3 domaćeg poraza od Hoffenheima, trener Borussije Dortmund Edin Terzić našao se na udaru kritika, ali tvrdi da ne prati rasprave na internetu.

Borussia Dortmund u subotu gostuje Union Berlinu i nalazi se pod pritiskom jer je na posljednjih pet utakmica ostvarena tek jedna pobjeda. Treneru Terziću 'gori pod nogama' i čelnici kluba postavili su mu ultimatum.

"Naredne dvije utakmice protiv Union Berlina i Werdera su krucijalne. Ako se doživi barem jedan poraz, otkaz za Edina Terzića nije isključen jer se više jednostavno ne vide nikakvi znakovi napretka u igri", objavio je njemački list Bild.

"Ne pratim rasprave, no ne iznenađuju me, tako je to kada radiš u velikom klubu. Nakon sedmice u kojoj upišeš dva remija i poraz, ligično stvari postanu nemirne.

Pokušavam da idem naprijed i da dečkima dam sigurnost koja im je ponekad nedostajala posljednjih nekoliko sedmica", rekao je Terzić, uvjeren da će BVB plasirati u Ligu prvaka naredne sezone.

Oglasi

"Mi ćemo to učiniti. U to smo apsolutno uvjereni”, rekao je Terzić, čija je ekipa trenutno na granici jer zauzima četvrto, posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Detektovao je i ključni problem Borussije.

"Izgubili smo 13 bodova zbog utakmica u kojima smo imali dominaciju u prvom poluvremenu, a to nismo uspjeli pokazati u drugom. Zato smo tu gdje jesmo, borimo se za Ligu prvaka, a ne za više ciljeve. U budućnosti to želimo popraviti", dodao je.

Gubi Terzić podršku i čelnika tima iz Dortmunda. Međutim, postoji razlog zašto nije dobio otkaz u proteklom periodu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Hans-Joachim Watzke i njegov tim odbijaju uručiti otkaz Terziću usred sezone kako na taj način ne bi priznali vlastite greške. Glavni problem je to što se ne vidi nikakav plan za drugi dio sezone."

"Podrška od navijača i šefova za Terzića je poprilično klimava. Finansijski gledano, klubu je ugrožen plasman u Ligu prvaka. To može dovesti do otkaza i novi trener bi mogao postati Nuri Sahin".

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi