Petorica zabila 'nož u leđa' Terziću, pa završili spuštenog nosa: "Pokazao je..."
Foto - Edin Terzić i Mats Hummels (Foto: AFP)

Traže njegov odlazak

Petorica zabila 'nož u leđa' Terziću, pa završili spuštenog nosa: "Pokazao je..."

M. Šljivak

Edin Terzić proživljava veoma teške trenutke na klupi Borussije iz Dortmunda. Sve su glasnije priče o odlasku 41-godišnjeg trenera kojem su i pojedini igrači okrenuli leđa.

Borussia iz Dortmunda za sada nema namjeru mijenjati trenera. Čelnici njemačkog velikana još uvijek vjeruju u Edina Terzića i smatraju da je on pravi čovjek za klupu ovog tima.

Međutim, njemački mediji tvrde da su čak petorica igrača okrenula leđa treneru. Među njima su velika imena i zvijezde tima, koji smatraju da Terzić nije trener za njih i tražili su od kluba promjene.

"Mats Hummels i Marco Reus nisu fanovi Edina Terzića. Na razgovoru su Nico Schlotterbeck, Julian Brandt i Niclas Fullkrug imali kritike protiv trenera. Insajderi kažu da ova grupa igrača želi da on ode s klupe."

Ipak, direktor tima iz Dortmunda Hans-Joachim Watzke jasnog je stava kako je Terzić pokazao da može voditi tim i da je to dokazao u prošlosti.

Oglasi

"Smatram da je pokazao da može voditi ovaj tim i da je Edin napravio jako dobar posao. Prošle sezone smo izgubili titulu zbog gol-razlike, stigao je do četvrtfinala Lige prvaka, sad ima šansu napraviti isto", rekao je Watzke

Edin Terzić je na klupu BvB-a sjeo u decembru 2020. godine kao privremeno rješenje nakon otkaza Marcu Roseu, a zatim je imenovan kao glavni trener tima.

Ukupno je na klupi Borussije ovaj stručnjak bh. porijekla odradio 111 utakmica i ima učinak od 44 pobjede, 19 neriješenih utakmica i 16 poraza.

Bild: Šefovi se plaše priznati vlastite greške

Njemački mediji uglavnom su protiv ostanka Terzića na klupi Borussije. Posebno je Bild taj koji žestoko kritikuje mladog stručnjaka.

Ovaj list smatra kako Watzke i društvo ne smiju otpustiti Terzića jer na taj način bi priznali vlastite pogreške zbog njegovog ostanka na klupi nakon prošle sezone.

Oglasi

"Hans-Joachim Watzke i njegov tim odbijaju uručiti otkaz Terziću usred sezone kako na taj način ne bi priznali vlastite greške. Glavni problem je to što se ne vidi nikakav plan za drugi dio sezone."

Ipak, navodi se kako je podrška unutar kluba, ali i od navijača prema 41-godišnjem treneru veoma klimava, te navodno postoje određeni ultimatumu kako bi ostao na klupi.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Rukovodstvo tima želi pobjede i plasman u Ligu prvaka naredne sezone. To ne bi trebao biti problem ako igrači Borussije budu na nivou jer se često ove sezone dešavalo da izgledaju potpuno razbijeno kao tim.

Vidjet ćemo šta će se dešavati u ostatku sezone i kako će Borussia završiti sa Terzićem ili eventualno bez njega.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Nema matematike na zurnalistici.
0 0
Manager
Ukupno je na klupi Borussije ovaj stručnjak bh. porijekla odradio 111 utakmica i ima učinak od 44 pobjede, 19 neriješenih utakmica i 16 poraza. (44+19+16=79)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi