Meksikanac je na interesantan način komentarisao mladu zvijezdu Barcelone

Trener Mallorce iksreno

Čuveni Aguirre o Yamalu: "Dijete je odlučilo dati gol i laku noć! Pacov kao i Messi!"

Midhat Šljivak

Čuveni meksički trener Javier Aguirre usporedio je večeras mladog Laminea Yamala s Lionelom Messijem. Tvrdi da je ista sorta, brz i nezaustavljiv poput pacova.

Mallorca nije uspjela izdržati napade Barcelone. Utakmicu je fenomenalnim pogotkom riješio nevjerovatni 16-godišnjak Lamine Yamal i Barcu je ostavio u igri za titulu prvaka.

Nakon utakmice trener gostujućeg tima Javier Aguirre je komentarisao igru ovog tinejdžera. Bolje rečeno skinuo je kapu onom što ovaj klinac radi.

"Šta mogu reći o Lamineu Yamalu? Dijete je šutnulo loptu i odlučilo je pogoditi gornji desni ugao mreže. To je to. Laku noć", poručio je uz osmijeh Aguirre.

Trener Mallorce bio je veoma raspoložen. Usporedio je 16-godišnjaka s Messijem i to je učinio na zanimljiv način.

"Kada sam prvi put vidio Messija, trebalo mi je pet minuta da kažem: Ovo je pacov. Lamine Yamal isto izgleda kao pacov, mali pokvarenjak. Veoma je mlad, ali uvjeren sam da će donijeti dosta trofeja u Barcelonu", poručio je Aguirre.

On je samo još jedan u nizu koji su očarani fudbalskom školom koju imaju u Barceloni i koja konstantno proizvodi igrače.

"Nepresušan su izvor mladih igrača. Uvijek je bilo tako. Večeras su igrali s osmero djece", govori Aguirre.

Lamine Yamal postigao je večeras stigao do svog šestog pogotka u sezoni, a pored toga ima i sedam asistencija za saigrače.

65-godišnji Meksikanac iza sebe ima veliku karijeru koju je počeo prije gotovo 30 godina u Atlanteu. U Španiju je prvi put stigao 2002. godine kada je vodio Osasunu, a između ostalih je trenirao Atletico Madrid, Zaragozu, Espanyol i Leganes. Na klupi Mallorce je od 2022. godine.

Pored španskih i meksičkih klubova radio je radio je u Emiratima, te kao selektor Meksika, Japana i Egipta.

Aguirre komentarisao dolazak Rafe Marqueza u Barcelonu

Španski mediji večeras donose informaciju kako je Meksikanac Rafael Marquez kandidat za nasljednika Xavija Hernandeza na klupi Barcelone.

Navodno bi Xavi mogao napustiti klupi ako klub ispadne u Ligi prvaka od Napolija, a Rafa Marquez bi uskočio na njegovo mjesto, barem do kraja sezone.

Aguirre vjeruje da bi njegov sunarodnjak može napravidi dobre stvari na klupi Barcelone.

"Rafa Marquez je spreman za posao u Barceloni. Imao je sjajne učitelje. On je prava stvar. Gledao sam njegov tim i sve je jasno", rekao je Aguirre.

Hoće li Marquez zamijeniti Xavija znat ćemo već u utorak ili eventualno na kraju sezone. Barca uveliko traži zamjenu i Meksikanac se nameće kao rješenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Sve ostale opcije za sada otpadaju. Najviše su se spominjali Nijemac Hansi Flick i Italijan Roberto De Zerbi, ali od njihovog dolaska definitivno neće biti ništa.

Marquez se za sada nazire kao privremeno rješenje, ali lako bi se mogao pretvoriti u stalno zbog finansijske situacije unutar kluba i nemogućnosti dovođenja velikog imena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.