Bomba iz Španije stigla je usred utakmice: Xavi u utorak posljednji put vodi Barcelonu?
Moguć odlazak Xavija s klupe Barce i prije kraja sezone (Foto: EPA9

Već je poznato i ime nasljednika

Bomba iz Španije stigla je usred utakmice: Xavi u utorak posljednji put vodi Barcelonu?

Midhat Šljivak

Xavi Hernandez već bi u utorak mogao napustiti klupu Barcelone. Španski mediji večeras donose vijest da će 44-godišnjak napustiti klub ako Barca ne ostvari plasman u četvrtfinale Lige prvaka protiv Napolija.

Xavi Hernandez odlučio je na kraju ove sezone napustiti Barcelonu. On je odavno već saopštio odluku rukovodstvu kluba, a iako se spominjala mogućnost ostanka, 44-godišnjak se nije predomislio.

"Ostajem pri svojoj odluci da odlazim iz kluba na kraju sezone. Nikakvih promjena neće biti. Odlazim", poručio je Xavi Hernandez i dodao je:

"Hoću li promijeniti odluku ako klub ne nađe pravo rješenje? Ne, neću. Rekao sam da idem i to je to", riječi su legende Barcelone.

Na kraju bi se moglo desiti da Xavi već u utorak ode s klupe i da mu meč osmine finala protiv Napolija bude posljednji na klupi katalonskog velikana. Tako barem tvrdi novinar Dani Garrido.

Oglasi

On je usred utakmice Barcelone i Mallorce servirao pravu bombu. Tvrdi da će Xavi postati bivši ako klub ne prođe među osam najboljih timova Evrope.

"Ako se Barca ne plasira u četvrtfinale Lige prvaka, Xavi će napustiti ekipu. Njegova zamjena bit će Rafa Marquez", navodi Garrido.

Rafael Marquez poznato je lice. I on je jedan od igrača koji su obilježili eru Barcelone, a 44-godišnji Meksikanac trenutno vodi B tim slavnog španskog tima.

Predsjednik Joan Laporta i sportski direktor Deco očigledno su mu spremni dati šansu do kraja sezone. Moguće je da u njemu traže spas za narednu sezonu jer je klub ostao bez kvalitetnih i jeftinih opcija za novog trenera.

Oglasi

Ostaje nam da vidimo kako će se stvari razvijati u narednim danima, ali vrlo je moguće da Xavi u utorak odradi posljednji meč na klupi Barcelone.

Hansi Flick i Roberto de Zerbi otpali iz trke za trenera

Barcelona je navodno odlučila da neće angažovati Hansija Flicka ili Roberta De Zerbija kao zamjenu za Xavija na početku nove sezone.

Flick se konstantno nudio u prethodnom periodu. Čak je i njegov agent dolazio u Barcelonu, no do konkretnog dogovora nije došlo i teško je očekivati da će Nijemac sjesti na užareni klupu katalonskog velikana.

Roberto De Zerbi je u ovom trenutku preskup za Barcu. Za njega je potrebno platiti 10 miliona eura odštete Brightonu, njegov stručni štab je ogroman i Barcelona ne može pratiti ritam plaćanja kao drugi klubovi.

Španski mediji pišu da je rukovodstvo kluba prelomilo da žele trenera koji savršeno govori španski jezik. To je u ovom slučaju eliminacijska stvar, pa Flick i De Zerbi više nisu u kombinacijama za klupu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

To dovodi do jednostavnog rješenja. Rafael Marquez je jeftina opcija, dobro poznaje klub, ima njegov DNK jer je godinama igrao tu, a trenutno je trener B ekipe.

Meksikanac bi od privremenog rješenja mogao na kraju postati i stalno. Zbog toga neće čuditi ako Xavi ode i prije kraja sezone kako bi se Marquez mogao navići na ekipu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko2
Ebem rami legendi seku dok on to gleda i zadovoljno se dira dole heheh
0 0
Ramo Legenda
Kaku li sam ja bombu sinoc plasirao klickinoj sestri
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti