Obećanje ludom radovanje: Ovaj čovjek uništava Dennisa Hadžikadunića!
Foto: RCD Mallorca - Instagram & EPA

Još je bez debija

Obećanje ludom radovanje: Ovaj čovjek uništava Dennisa Hadžikadunića!

E. Ganibegović

Pitanje je šta Dennis Hadžikadunić treba uraditi da bi mu gospodin Javier Aguirre konačno dao priliku da debituje. Iako mu je dao razlog da se nada, večeras ga nije ubacio niti nakon crvenog kartona u stoperskoj liniji.

U okviru 27. kola španske Primere Mallorca je večeras na Visit Mallorca stadionu ugostila Osasunu, a meč je završen bez golova, 0:0.

Mallorca je imala dosta dobrih prilika, naročito u prvih 25 minuta utakmice. Već u drugoj minuti Kang-In Lee sjajno pokušava iz slobodnjaka, ali tik iznad prečke.

Igrala se 23. minuta kada je Pablo Maffeo propustio sjajnu šansu za domaći tim, da bi dvije minute kasnije nakon pada Rodrigueza u kaznenom prostoru gostiju sudija samo odmahnuo rukom.

Ništa se nije značajno dešavalo sve do 69. minute kada Mallorca ostaje s igračem manje. Jose Copete je dobio direktan crveni karton i morao je napustiti teren.

Tada slijedi novi bolan udarac za Hadžikadunića. Iako je Copete stoper, trener Mallorce odlučio je da ne uvede Dennisa nego Matiju Nastasića da zatvori rupu nastalu crvenim kartonom.

Oglasi

Do kraja utakmice nije bilo uzbuđenja i dva tima su podijelila bodove, pa je tako nakon ovog meča Osasuna deveta s 35 bodova, a Mallorca 11. s dva boda manje.

Podsjetimo, jučer je trener Mallorce dao nadu Hadžikaduniću da bi mogao zaigrati u večerašnjoj utakmici, ali - obećanje ludom radovanje. 

"Pitanje je ko će igrati desnog štopera u odbrani. Dennis je dobro, išao je na reprezentativno okupljanje, igrao je u jednom meču. Znat ćemo sutra", kazao je iskusni stručnjak.

Podsjetimo, Hadžikaduniću je ovo deveta utakmica otkako je stigao u Mallorcu i Aguirre se nikada nije udostojio da mu pruži šansu za debi, što sigurno vrlo negativno utječe na raspoloženje našeg Zmaja. 

Hadžikadunić tri utakmice uopšte nije bio u konkurenciji, dok mu je ovo šesta koju je odgledao s klupe za rezerve. Posljednji put je za klub igrao u novembru prošle godine u švedskom Allsvenskanu za Malmo.

Oglasi

Bez obzira na to što nije igrao nekoliko mjeseci Hadžikadunić se našao na spisku Faruka Hadžibegića za martovsko okupljanje Zmajeva te je upisao minutažu u pobjedi nad Islandom (3:0).

Hadžikadunić je ušao u posljednjih 20-ak minuta susreta, dok u drugom meču, odnosno porazu od Slovačke (2:0), nije ulazio u igru jer smo jurili rezultat.

Vidjet ćemo da li će Hadžikadunić silom prilika možda nastupiti u idućem meču kada Mallorca gostuje Valladolidu, jer Copete sigurno neće igrati zbog suspenzije koju će dobiti. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 27. kolo:

Mallorca - Osasuna 0:0

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Čudi da mu ni par minuta mu neda priliku...
0 0
neddim
J e b o se s majkom ovaj trener, pa prije bi ja dobio sansu..unistava momka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi