FOTO: K. Dedić

Široki Brijeg dočekuje Slogu Meridian

Poznati sastavi za duel u Čitluku

Haris Zilić

Ovaj vikend očekuju nas utakmice 22. kola WWin lige nakon kojeg ćemo znati i konačan plasman nakon dvokružnog sistema i 22 odigrana kola, a onda ćemo po završetku kola znati i parove trećeg dijela prvenstva, narednih 11 kola.

Fudbalski vikend u Bosni i Hercegovini od 13 sati otvaraju NK Široki Brijeg i FK Sloga Meridian Doboj, a zbog rekonstrukcije terena na Pecari ekipa Širokog Brijega domaće utakmice igra na stadionu "Bare" u Čitluku.

Susret pomenutih timova je i bitan oko borbe za eventualne pozicije koje vode u Evropu, gdje su oba tima matematički u finoj igri. Sloga je petoplasirana sa 32 boda, Široki Brijeg je sedmoplasirani sa 28 osvojenih bodova.

Velež na trećem mjestu ima 35 bodova, a četvrtoplasirano Sarajevo 33 boda i oni trenutno drže pozicije koje vode u Evropu naredne sezone tačnije u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Treneri Širokog i Sloga, Dino Skender i Vlado Jagodić svjesni su važnosti duela, a odredili su i startne postave za današnji meč u Čitluku.

NK ŠIROKI BRIJEG: Bender, Pranjić, Mužek, Prusina, Mašić, Bagarić, Lukić, Mamić, Matić, Ćavar, Kuprešak.

FK SLOGA MERIDIAN: Trako, Dadić, Omić, Redžić, Božičković, Karać, Perković, Popara, Grabež, Varga, Vidić.

Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović iz Banja Luke, pomoćnici su Aleksandar Smiljanić iz Laktaša i Jure Musa iz Čitluka.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četvrti arbitar na utakmici je Mateo Musa iz Čitluka, delegat je Amir Hadžić iz Velike Kladuše, a posmatrač suđenja Vedran Zovko iz Mostara.

Nema sumnje da nas u Čitluku očekuje dobra utakmica, a obje ekipe naredne sedmice očekuju i revanš utakmice četvrtine finala Kupa Bosne i i Hercegovine, Široki Brijeg gostuje Veležu, a Sloga dočekuje Posušje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.