Sarajevo i Igman bez publike, GOŠK-u tri boda imperativ, Sloga u Čitluku oslabljena
Sarajevo protiv Igmana pred praznim tribinama

Danas se igraju tri meča 22. kola Wwin lige

Sarajevo i Igman bez publike, GOŠK-u tri boda imperativ, Sloga u Čitluku oslabljena

Samir Mlaćo

Danas se nastavlja prvenstvo u Wwin ligi naše zemlje.

Danas se nastavlja prvenstvo u Wwin ligi naše zemlje.

Na programu su tri meča 22. kola, a onda ćemo dobiti novi raspored za završnicu sezonu.

Današnji program počinje od 13 sati u Čitluku gdje Široki Brijeg dočekuje Slogu Doboj. Svakako da su Širokobriježani blagi favoriti, te žele obradovati svoje navijače, a najveći problem će biti užasan teren na stadionu Bare.

Sloga je mislima već na revanš meč Kupa protiv Posušja u utorak, te dolazi oslabljena nakon velikog broja kartona u prošlom duelu sa Zrinjskim (1:1) u Modriči.

"Moramo biti maksimalno spremni za Slogu, a vjerujem kako nam je ova pobjeda u Kupu opet okrenula sve u pozitivnom smjeru. Vjerujem da ćemo u ovoj utakmici uspjeti pobijediti i, unatoč tome što ne ovisi sve o nama, završiti među prvih šest momčad što će nam donijeti jednu domaću utakmicu više", kazao je trener Širokog Brijega Dino Skender.

Oglasi

Od 16 sati u Hercegovini, tačnije u Gabeli, igraju GOŠK i Posušje. Domaćima su tri boda pod imperativom, dok gosti u 2024. godini znaju samo za pobjede.

Ostvarili su ih pet u isto toliko utakmica, a već u utorak ih očekuje revanš duel Kupa sa Slogom gdje će braniti prednost iz prvog meča 3:2.

GOŠK je kompletan, dok gosti imaju određenih problema u igračkom kadru, a biće ovo i povratak Denisa Ćorića u Gabelu, ali ovaj put na klupi protivničke ekipe.

Program će danas zatvoriti Sarajevo i Igman. Taj meč se igra od 18:30 sati, ali pred praznim tribinama Koševa, zbog kazne NS BiH.

[related]https://sportsport.ba/fudbal/bosna-i-hercegovina/premijer-liga-bih[/related]

Sarajevo je u velikoj krizi rezultata, dok je Igman u prošlom kolu savladao Široki Brijeg (1:0), te tako prekinuo negativni niz, ali i dalje je tim Edisa Mulalića u žestokoj borbi za opstanak.

"Riješili smo mnogo toga između sebe, imao sa energičnu ekipu na trenigu. Očekujem defanzivnu ekipu Igmana, znaju igrati na rezultat. Što se nas tiče, Krdžalić ide na operaciju koljena, pregledi su to pokazali, Iliev ima kartone, a stanje Mehmedovića ćemo vidjeti danas.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer nije trenirao, pa vidjet ćemo. Očekujem novu energiju, jedva čekam utakmicu i da vidimo šta možemo. Kvalitet nije upitan, odnos je prioritet i da nadam se da su glave na mjestu. Vjerujem u igrače, vjerujem u njihovo zajedinštvo", rekao je jučer na press konferenciji šef struke FK Sarajevo Simon Rožman.

Preostale utakmice ovog kola igraju se u nedjelju i ponedjeljak.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi