Antonio Rudiger ne propušta post bez obzira na treninge i utakmice

Igra za Real Madrid, posti za ramazan i otkriva zašto mu to nije problem: "Reći ću šta je bitno..."

Endin Čaušević

Za muslimane jučer je nastupio sveti mjesec ramazan, a poznato je da ima i dosta fudbalera koji poste bez obzira na obaveze koje imaju u svojim klubovima. Jedan od njih je i Antonio Rudiger koji je objasnio zašto njega nije problem da trenira i igra utakmice dok posti tokom ramazana.

U prethodnih nekoliko godina svjedočili smo da se prekidaju utakmice na nekoliko minuta kako bi fudbaleri islamske vjeroispovijesti mogli da iftare, a mnogima nije jasno kako oni uspiju da podnesu sav taj napor tokom posta.

Fudbaleri koji su posvećeni islamu nemaju problem da poste tokom mjeseca ramazana i pored učestalih treninga i utakmica koje imaju.

Mnogima nije bilo jasno kako oni imaju snage da treniraju nekoliko puta dnevno i posebno igraju utakmice dok poste, ali mnogi od igrača islamske vjeroispovijesti pokazali su prethodnih godina da to njima uopšte nije problem.

Jedan od njih je i defanzivac Real Madrida, Antonio Rudiger, koji posti tokom ramazana već godinama iako igra na vrhunskom nivou i iz sezone u sezonu ima sve više utakmica.

Rudiger je ovaj put odlučio da objasni zbog čega fudbalerima nije problem da poste tokom ramazana iako imaju treninge i utakmice u žestokom ritmu tokom sezone.

"Da li ramazan nešto mijenja nama fudbalerima? Za mene ne, navikao sam na to. Ništa ne jedem, ništa ne pijem i to strogo poštujem. Nije lako, ali i to je vježba i najbitnije je da sam sa sobom u glavi to riješiš i shvatiš šta treba da radiš", rekao je Rudiger i dodao.

"Kada sam shvatiš da sve možeš onda je lako. To je jedno od 'oružja' koje ja imam, moj mentalitet i lakoća da u glavi posložim stvari kako treba. Na kraju mogu jednostavno reći da post tokom ramazana za mene uopšte nije nikakav problem".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Onima koji nisu upoznati previše s islamom i postom tokom ramazana nije bilo nikada jasno kako fudbaleri uspiju po cijeli dan ništa da ne jedu i ne piju, a potom igraju utakmice i na njima se uopšte ne vidi razlika.

Rudiger je jedan u nizu koji je pokušao da objasni da to uopšte ne predstavlja nikakav problem, a ono što je najbitnije na igračima koji poste se tokom utakmica uopšte ne primijeti nikakva razlika kada dođe mjesec ramazan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.