Hazard bio počasni gost Lillea, pa se obrukao kada je spomenuo Real: "Mogu djeci pričati..."

Belgijanac napravio lapsus

Hazard bio počasni gost Lillea, pa se obrukao kada je spomenuo Real: "Mogu djeci pričati..."

E. Čaušević

Eden Hazard jučer je bio gost na meču Lillea i Rennesa i pratio je s tribina meč svog nekadašnjeg kluba. Prije utakmice Hazard je dao izjavu, ali je napravio veliki lapsus kada je spomenuo Real Madrid.

Hazard je ponikao u dresu Lillea u koji je stigao još na ljeto 2005. godine kao dječak, te je u ovom klubu pokazao kakav je potencijal što je nekoliko godina kasnije Chelsea znao da iskoristi.

On je u Lilleu proveo ukupno sedam godina, a za prvi tim debitovao je 2008. godine. Nakon nekoliko sjajnih sezona Lille je napustio 2012. godine kada je za 35 miliona eura prešao u Chelsea.

Hazard u prethodnih 12 godina nije baš dolazio u Lille, ali otkako je u oktobru sve iznenadio završetkom igračke karijere sada je našao vremena da posjeti svoj nekadašnji klub.

On je prije jučerašnje utakmice bio u trening centru Lillea gdje jedan od terena sada nosi Hazardovo ime, te je bio na toj ceremoniji i potom je stigao na stadion kako bi bodrio nekadašnji klub protiv Rennesa.

Oglasi

Hazard se pred početak utakmice našao na terenu gdje je dobio velike ovacije od navijača Lillea koji nisu zaboravili šta je sve Belgijanac dao njihovom klubu.

Pred sami start meča Hazard je stao i pred kameru kako bi dao izjavu, ali se nije previše proslavio jer je napravio lapsus zbog kojeg je odmah postao hit na društvenim mrežama.

"Super je što ću svojoj djeci moći pričati da sam idol u Real Madridu, ah Lilleu...", rekao je Hazard, a naravno taj video postao je glavna tema fudbalske javnosti.

Naravno, Hazard se našao na meti ismijavanja zbog toga što je spomenuo Real Madrid gdje se kao fudbaler uopšte nije proslavio.

Hazard je u Real Madrid stigao za čak 115 miliona eura iz Chelseaja na ljeto 2019. godine, ali nakon velikih problema s povredama i formom na kraju prošle godine je napustio kraljevski klub, a ubrzo nakon toga saopštio kraj igračke karijere.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

No, očito je da mu je Real Madrid i dalje u glavi jer je i sam svjestan da je tamo mogao mnogo više pokazati, a na kraju se ispostavio kao možda i najveći promašaj Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi