Pau Cubarsi potpisao je klauzulu od milijardu eura.

Cubarsiju se mnogo vjeruje

Neće on nigdje: Barcelona mladog dragulja zaključala klauzulom od milijardu eura!

Eldar Ganibegović

Barcelona ima dugogodišnju praksu da fudbalere veže ogromnim klauzulama. Sada je to opet uradila i to s maloljetnim draguljem kluba.

Tinejdžer kojem Xavi Hernandez itekako vjeruje, Pau Cubarsi, dobio je veliko povjerenje od svog tima u vidu klauzule od milijardu eura.

Nekoliko dana nakon utakmice s Mallorcom i pobjede 1:0 u Primeri, dobio je ponudu da produži ugovor.

Kako prenosi 90min, Katalonci su usmeno predložili Cubarsiju produžetak ugovora do 2030. godine, a sadašnji ističe na ljeto 2026. godine.

Kako bi još više osigurali da Španac ne dođe u iskušenje da promijeni tim, gazde na Camp Nouu su u novi ugovor uključili klauzulu o raskidu od milijardu eura, koju, jasno, niko ne može platiti.

Cubarsijev odgovor još nije stigao, ali se očekuje da će pregovori biti više formalnost jer on živi svoj san, a to je da postane prvotimac Barcelone. 

Međutim, stoper će moći da potpiše ugovor tek 17. januara iz razloga što FIFA ne dozvoljava maloljetnicima da potpisuju ugovore koji traju duže od tri godine.

Igrači u Barceloni koji još imaju klauzulu od milijardu eura su Pedri, Gavi, Ferran Torres, Ansu Fati, Yamal, Balde i Araujo.

Barcelona - Napoli

Ova vijest dolazi tik pred utakmicu Barcelone i Napolija u osmini finala Lige prvaka. Očekivano, Cubarsi se nalazi u prvoj postavi.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Lopez, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Napoli (4-3-3): Meret - Rui, Jesus, Rrahmani, Di Lorenzo - Traore, Lobotka, Anguissa - Kvaratskhelia, Osimhen, Politano.

Prva utakmica ova dva tima igrana u Italiji završena je 1:1. U četvrtfinalu Lige prvaka biti će mjesta ili za prvaka Španije ili za prvaka Italije, a ovo su sastavi:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.