Spektakl može da počne: Poznati sastavi za duele Barcelona - Napoli i Arsenal - Porto!
Utakmice Barcelona - Napoli i Arsenal - Porto igraju se od 21 sat.

Liga prvaka

Spektakl može da počne: Poznati sastavi za duele Barcelona - Napoli i Arsenal - Porto!

E. Ganibegović

Večeras se od 21 sat igraju peta i šesta revanš utakmica osmine finala Lige prvaka. Sada su objavljeni i sastavi. 

Nakon što su se u četvrtfinale Lige prvaka plasirali Real Madrid, Manchester City, Bayern i PSG, večeras ćemo dobiti još dva učesnika ove faze takmičenja.

Igraju se dvije revanš utakmice. Barcelona će u Kataloniji dočekati Napoli, dok će Arsenal u Londonu biti domaćin Portu. Poznati su i sastavi timova.

Barcelona - Napoli

Prva utakmica ova dva tima igrana u Italiji završena je 1:1. U četvrtfinalu Lige prvaka biti će mjesta ili za prvaka Španije ili za prvaka Italije, a ovo su sastavi:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Kounde, Araujo, Cubarsi, Cancelo - Lopez, Christensen, Gundogan - Yamal, Lewandowski, Raphinha.

Napoli (4-3-3): Meret - Rui, Jesus, Rrahmani, Di Lorenzo - Traore, Lobotka, Anguissa - Kvaratskhelia, Osimhen, Politano.

Oglasi

Arsenal - Porto

Činilo se da će utakmica između Porta i Arsenala završiti 0:0, ali onda smo u samom finišu vidjeli prelijep pogodak koji je Portu donio prednost pred revanš.

Ako Arsenal ne da gol na vrijeme, očekuje nas sigurno jedna neefikasna i za oko dosadna utakmica u kojoj će Porto čuvati stečenu prednost na sve načine.

Arsenal (4-3-3): Raya - White, Saliba, Gabriel, Kiwior - Odegaard, Rice, Jorginho - Saka, Havertz, Trossard.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Porto (4-2-3-1): Diogo Costa - Wendell, Pepe, Otavio, Joao Mario - Varela, Nico Gonzalez - Galeno, Pepe, Conceicao - Evanilson.

Podsjetimo, sutra se još igraju utakmice Atletico Madrid - Inter i Borussia Dortmund - PSV nakon čega ćemo znati imena svih osam učesnika četvrtfinala. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi