Srceparajuće slike s kultnog stadiona: Navijači ne mogu da vjeruju kako izgleda hram fudbala

Radovi ne idu tako brzo kao što se očekivalo

Srceparajuće slike s kultnog stadiona: Navijači ne mogu da vjeruju kako izgleda hram fudbala

Endin Čaušević

Prošlog ljeta počelo je renoviranje legendarnog stadiona Camp Nou na kojem igra Barcelona i koji bi trebao uskoro biti u novom ruhu, ali radovi ne idu brzinom koja se očekivale i s kultnog stadiona nam dolaza tužne slike.

Barcelona je na kraju prošle sezone saopštila da kreće u renoviranje svog stadiona i da će utakmice ove sezone katalonski klub igrati na Montjuicu.

Radovi na stadionu Camp Nou počeli su prošlog ljeta, te su se bageri prvog dana pojavili na toj lokaciji. Stadion Barcelone više ne liči na kultno zdanje koje je godinama krasilo taj dio ovog grada, ali uskoro bi trebao dobiti novi izgled.

Planirano je da svi radovi na stadionu Barcelone budu završeni 2026. godine, a katalonski klub bi se prije toga već trebao vratiti na Camp Nou.

Prema prvobitnom planu očekuje se da Barcelona već u novembru ove godine ponovo zaigra na svom stadionu, ali čini se da je teško da će se to desiti jer tempo radova nije baš u skladu s očekivanim.

Oglasi

Gornji dio tribine i krov su potpuno uklonjeni još prije nekoliko mjeseci, a i unutrašnjoj stadiona potpuno je devastirana.

Radovi traju svakodnevno, ali ne tempom koji se očekivao. Jedan od radnika je na TikToku objavio kako trenutno izgleda Camp Nou, te su navijači Barcelone tužni zbog onoga u kakvom stanju je kultni stadion trenutno.

Na videu se može vidjeti da su radovi u punom jeku, ali da Camp Nou više uopšte ne liči na sebe. Ruševine su svuda na i oko stadiona, te jasno je da je kultni Camp Nou otišao u historiju što navijače najviše boli.

[tiktok]https://www.tiktok.com/@joseluisgomezl577/video/7345035759012908320[/tiktok]

Oglasi

Jasno je da će Barcelona dobiti novi i moderniji stadion koji će imati krov na svim tribinama, ali navijači ovog kluba i dalje pate za starim dizajnom koji je godinama krasio ovaj stadion.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Camp Nou trenutno izgleda kao velika ruševina, no nadati se da će uskoro početi poprimati novi izgled i da će se osmijeh vratiti na lica navijača Barcelone.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahahahha cuj srceparajuce slike hahahahsh Moj Causu ti si stvarno puk'o Nadam se da ce to Napoli dokrajciti vecerad, ako ne al u narednom kolu sigurno neko. :)))
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi