Foto: Wunderlx

Pojavio se na press konferenciji Leverkusena

Novinar "zatekao" Hrvata pitanjem, Stanišić šutio, pa dao odgovor: "Nisam o tome razmišljao..."

Endin Čaušević

Bayern je ljetos napravio veliku grešku odlukom da pošalje Josipa Stanišića na posudbu u Bayer Leverkusen gdje hrvatski reprezentativac igra fantastično, a sada se svi pitaju u dresu kojeg kluba ćemo ga gledati iduće sezone.

Bavarci su pred početak sezone odlučili poslati nekoliko prvotimaca na posudbe, a Thomas Tuchel odlučio je da mu, između ostalih, nije potreban ni Stanišić koji je otišao u Bayer Leverkusen.

Leverkusen ove sezone igra fantastično i nalazi se u odličnoj situaciji da osvoji dvostruku krunu u Njemačkoj, a upravo je Stanišić jedan od najvažnijih igrača u ekipi Xabija Alonsa.

Stanišić je nedavno briljirao i u pobjedi Leverkusena protiv Bayerna, te je zabio jedan pogodak u trijumfu rezultatom 3:0.

Mnogi su kritikovali Tuchela što je mladog Hrvata poslao na posudbu jer je Stanišić pokazao svojim igrama kakvu grešku je Bayern napravio.

Stanišić s Apotekarima ima dogovor do kraja ove sezone kada će mu isteći posudba, te će se vratiti u Bayern. No, sigurno je ni da Leverkusen neće tako lako odustati i već se špekuliše da će pokušati da otkupe ugovor reprezentativca Hrvatske.

O tome je danas govorio i Stanišić koji se pojavio na press konferenciji pred sutrašnji meč osmine finala između Leverkusena i Qarabaga, a naravno prvo pitanje je bilo o tome gdje će ovaj Hrvat igrati iduće sezone.

Stanišića je to pitanje malo zateklo jer je šutio desetak sekundi, ali nakon toga odlučio je dati odgovor.

"Uopšte nisam razmišljao o tome. Sezona još uvijek traje i još smo u igri u svim takmičenjima, te je to moj glavni fokus. Nakon toga dolazi Evropsko prvenstvo, a šta će biti nakon toga ostaje nam da vidimo", rekao je Stanišić i dodao.

"Situacija je takva da se na kraju sezone moram vratiti u Bayern, ali nikada ne znate šta se može desiti. Biznis se u fudbalu dešava veoma brzo, jedan dan sam ovdje, a drugi nisam. Vidjet ćemo".

Ovaj 23-godišnji fudbaler je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Leverkusena u svim takmičenjima odigrao 24 utakmice, te je zabio jedan pogodak i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, s Bayernom ima ugovor do ljeta 2026. godine i bit će zanimljivo vidjeti gdje će igrati iduće sezone.

Leverkusen će učiniti sve da ga zadrži, ali i u Bayernu su sada svjesni kakve kvalitete ima ovaj igrač.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.