Thomas Tuchel stisnuo ruku Hrvatu i muški priznao grešku: "Žrtve smo suludog pravila"
Njemački stručnjak priznao grešku (Foto: EPA)

Kaje se zbog Stanišića

Thomas Tuchel stisnuo ruku Hrvatu i muški priznao grešku: "Žrtve smo suludog pravila"

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel napravio je ogromnu grešku nakon što je na početku sezone otpisao hrvatskog fudbalera Josipa Stanišića i danas se itekako pokajao jer je Hrvat načeo svoj Bayern u uvjerljivoj pobjedi Leverkusena od 3:0.

Smatrao je trener Bayerna kako mu Hrvat nije potreban, a na kraju se ispostavilo da je 'tanak' na desnom beku i da bi mu on dobro došao, no iz Leverkusena s posudbe ga nije mogao vratiti. Stanišić je danas postigao gol protiv svog tima, a Tuchel se itekako kaje što se riješio njegovih usluga.

Danas trener Bayerna 'kuka' zbog pravila koje postoji u Engleskoj, ali ne u Njemačkoj.

"U Engleskoj postoji veoma dobro pravilo u kojem posuđen igrač ne može igrati protiv svog tima. To itekako ima smisla. Nažalost, to pravilo ne postoji u Njemačkoj i često me kroz karijeru 'lovio' igrač koji je na posudbi."

"Danas smo mi žrtve tog pravila. Vidio sam Stanija i čestitao mu. On je sad igrač Leverkusena i to je sve što mogu reći", rekao je Tuchel.

Oglasi

On na poziciji desnog beka ima Noussaira Mazraouija, te Saschu Boeya, kojeg je morao dovesti iz Galatasaraya kako bi pojačao ovu poziciju.

Stanišić: "Iz poštovanja nisam slavio"

Josip Stanišić ističe da je sretan zbog pogotka, no iz poštovanja prema klubu u kojem je proveo kompletnu karijeru nije slavio.

"Iako sam sretan zbog gola, pomalo mi je i žao s druge strane. Nisam slavio iz poštovanja", rekao je hrvatski fudbaler i ističe da se silno želio dokazati protiv svog kluba.

"Naravno da sam se želio dokazati jer su me olako pustili. Ipak, nije mi to stalno bilo u glavu. Mislio sam na sebe najviše", rekao je hrvatski fudbaler koji nije želio previše govoriti o budućnosti.

"Trenutno sam igrač Bayer Leverkusena i dat ću ovdje sve od sebe", poruka je ovog 23-godišnjaka.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hrvatskom reprezentativcu je ovo 11. utakmica sezone u Bundesligi i prvi pogodak u dresu Leverkusena.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1707604931
Sta bi ti tek uradio Real , City , nije ni glupi navijači bayerna svjestan hahahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi