Tuchel u januaru nije imao petlju pozvati Hrvata: "Postojala je šansa, ali..."
Josip Stanišić igra jako dobru sezonu u Bayeru (Foto: AFP)

Obilo mu se o glavu

Tuchel u januaru nije imao petlju pozvati Hrvata: "Postojala je šansa, ali..."

Midhat Šljivak

Thomas Tuchel napravio je poprilično veliku grešku kada je na početku sezone otpisao hrvatskog fudbalera Josipa Stanišića. Desni bek je otišao na posudbu u Bayer Leverkusen i kako stvari stoje s Apotekarima je bliži tituli prvaka.

Josip Stanišić je iznenađujuće napustio Bayern u ljetnom prelaznom roku. Thomas Tuchel je odlučio da mu Hrvat nije potreban, ali se ubrzo pokajao jer su počeli ozbiljni problemi na poziciji desnog beka.

Imao je šansu trener Bayerna da vrati Stanišića u januaru. Međutim, ponosno Tuchel nije želio pozvati hrvatskog reprezentativca, pa je klub umjesto toga odlučio potpisati Sachu Boeya.

"Thomas Tuchel nije želio Josipa Stanišića. Na početku sezone nije igrao previše u Leverkusenu, bila je prilika da ga vrate, ali Tuchel je odlučio da ne pozove Leverkusen. Ništa se nije dogodilo, nije bilo komunikacije među njima", piše Bild i dodaje se:

"Imao je velike planove na početku sezone jer je ostvario veliki napredak u odnosu na prethodnu. Htio se dokazati, ali Tuchel ga nije želio. Na kraju je lično odlučio otići na posudbu, Tuchel nije imao pravi pristup prema njemu i otišao je bez obzira na to što se osjećao dobro u Minhenu."

Oglasi

Nije hrvatskom fudbaleru bilo svejedno slušati ono što priča Tuchel nakon debakla Bayerna u Leverkusenu kojeg je golom upravo otvorio on.

"Stanišića je iznenadilo i začuđeno se pitao zašto je Tuchel govorio o njemu i da ne bi trebao igrati protiv Bayerna zbog posudbe."

Tuchelu vrijeme ističe

Thomas Tuchel uskoro bi mogao otići s klupe Bayerna. Dobio je jasan uslov od rukovodstva - pobjede.

50-godišnjak ima tri utakmice da popravi stvari. Prva je već danas s Bochumom i slučaju poraza on će vjerovatno postati bivši trener Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Navijači ga odavno više ne žele vidjeti u klubu. Dosta im je očajne igre ove sezone i prizivaju povratak Hansija Flicka.

Tuchel ima male šanse da se i naredne sezone bude na klupi Bayerna. Već se traži čovjek koji će ga zamijeniti i vidjet ćemo ko će to biti.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi