Ove riječi pokazuju koliko je Bayern nevažan u Leverkusenu: "Ma, pola nas nije ni znalo..."
Bayer izgleda nezaustavljivo kroz kompletnu sezonu (Foto: EPA)

Ne prate rivala

Ove riječi pokazuju koliko je Bayern nevažan u Leverkusenu: "Ma, pola nas nije ni znalo..."

M. Šljivak

Bayer Leverkusen juriša ka prvoj tituli prvaka Njemačke u povijesti. Apotekari devet kola prije kraja imaju 10 bodova prednosti u odnosu na Bayern Minhen, te ako je suditi po izjavi golmana tima iz Leverkusena Lukasa Hradeckog, većina igrača uopšte ne prati šta radi veliki rival.

Bayern Minhen će ove sezone gotovo sigurno biti skinut s trona u Njemačkoj. Fenomenalna sezona dovela je Bayer Leverkusen na korak od historijske prve titule i bilo bi pravo čudo kada bi propustili prednost od 10 bodova na devet utakmica prije kraja sezone.

Kakav šampionski pogled je unio Xabi Alonso u redove ovog tima dovoljno govori činjenica da dobar dio igrača Bayera nije ni obratio pažnju na pobjedu rivala nad Mainzom od 8:1.

Golman Lukas Hradecky ističe da apsolutno nikog nije briga šta radi tim iz Minhena, te da su svi maksimalno fokusirani na osvajanje trofeja.

"Jesmo li osjećali pritisak nakon pobjede Bayerna od 8:1? Pola od nas nije ni znalo rezultat utakmice", rekao je Hradecky i dodaje:

Oglasi

"Momci dođu, odrade vrhunski posao, odu kući i uživaju u životi. Uvjeren sam da se niko ne zamara oko toga šta se dešava na utakmicama drugih klubova", govori Hradecky.

Bayer do kraja sezone u Bundesligi ima poprilično težak raspored. Već u narednom kolu gostuju kod neugodnog Freiburga, a do kraja sezone na gostovanja će još kod Union Berlina, Borussije Dortmund, Eintrachta i Bochuma.

Kod kuće ih čekaju nešto lakši izazovi. Od težih rivala stiže Stuttgart, koji također igra sjajno, a tim Xabija Alonsa čeka Hoffenheim, Werder i Augsburg.

Bayern ima nešto lakši raspored, ali i ogroman minus

Tim Thomasa Tuchela ne odustaje od titule iako je na 10 bodova minusa. Do kraja sezone imaju nešto lakši raspored od Bayera.

Oglasi

Bavarski tim narednog vikenda ide na gostovanje u Darmstadt, a do kraja će gostovati još Heidenheimu, Union Berlinu, Stuttgartu i Hoffenheimu.

Kod kuće Bayern ima utakmice s Borussiom Dortmund, Kolnom, Eintrachtom iz Frankfurta i Wolfsburgom.

Ono što je jasno je to da Bayern mora odigrati perfektnu završnicu sezone. Ne smije se izgubiti previše bodova i moraju se u Minhenu nadati da Xabiju Alonsu i Apotekarima sve krene nizbrdo.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Čuda su se u prošlosti dešavala, a ko neko zna kako se gube titule, to je ukleti Bayer koji je u najvažnijim utakmicama bio najslabiji.

Ipak, sada su neka druga vremena. Xabi Alonso im je donio taj pobjednički mentalitet, tim igra čudesan fudbal i sve vodi ka tome da će se u Leverkusenu slaviti trofej.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1615040743
Hahahahahahhahahahhahaha ovo je najveca glupost a svaku utakmicu Bayerna gledaju svi do jednog!!!
2 1
Culer
Niko ne prati igru cionističkog, fašističkog, kobasičarskog kluba, tako je.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi