Dario Špikić bio je dva puta tragičar Dinama u Evropi ove sezone.

Označen jedan igrač

GNK Dinamo dva puta izbačen od Grka - Izgleda da su u Zagrebu pronašli glavnog krivca

Eldar Ganibegović

GNK Dinamo je večeras porazom od PAOK-a završio evropsku avanturu ove sezone, a u Zagreu su, izgleda, našli krivca za drugo ispadanje od jednog grčkog tima ove sezone.

Dinamo Zagreb je u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige s 2:0 slavio protiv PAOK-a i činilo se da može do plasmana u četvrtfinalu.

Međutim, večeras pomračenje uma. PAOK je u revanšu slavio 5:1, kumovao je i autogol Bugojanca Petra Sučića, te su Modri završili s Evropom za ovu sezonu.

Inače, ovo je već drugi put ove sezone da Dinamo ispadne od jedne grčke ekipe. Ranije je to bio AEK.

Radilo se o pretkolima Lige prvaka. AEK je slavio u Zagrebu 2:1, bilo je 2:2 u Atini, a gol vrijedan prolaska postigao je u desetoj minuti nadoknade Domagoj Vida.

Čini se da su u Zagreu pronašli odnosno označili glavnog krivca za ova dva ispadanja. Barem ako je suditi po društvenim mrežama.

Svježe je sjećanje od večeras kada je Dario Špikić kod rezultata 3:1 sjajno sebi napravio prostor za šut, ali loše šutirao, pa mu je domaći golman odbranio.

Sličnu stvar je imao i protiv AEK-a ljetos što navijači Dinama nisu zaboravili i možete vidjeti šta je objavljeno na mreži X.

Završen je tako san u evropskom trofeju za Dinamo, ali ove sezone se bori s Rijekom i Hajdukom za naslov u HNL, dok će protiv Hajduka igrati polufinale Kupa Hrvatske.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Naredni meč za Modre slijedi već za tri dana na gostovanju kod Rudeša i moraju osvojiti tri boda kane li ostati u igri za titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.