Jakirović nakon blamaže stao pred kamere, kaže da je jednu stvar prvi put doživio od igrača
Navijači traže njegov odlazak Foto: Goran Mehkek/Pixell

Dinamo ponižen u Solunu, te je završio evropski put

Jakirović nakon blamaže stao pred kamere, kaže da je jednu stvar prvi put doživio od igrača

Samir Mlaćo

Dinamo je večeras završio nastup u Evropi.

U revanš meču osmine finala Konferencijske lige Modri su poraženi od PAOK-a sa čak 5:1. Gubili su 3:0 nakon prvog dijela, ali se vratili, te se činilo da ćemo gledati itekako ubjedljivu završnicu.

Imao je Špikić veliku šansu za 3:2, nije pogodio, pa su Grci to kaznili.

Završili je 5:1, a član Dinama Martin Baturina u izjavi za Arenu Sport bio je u nevjerici.

"Sramotan poraz. Opet se dogodila Sparta... Znali smo šta nas čeka, atmosfera ko atmosfera, nisu oni ništa bolje igrali nego na Maksimiru.

Nismo bili unutra, ne znam... Na Maksimiru smo vidjeli da možemo, ali ne znam...", rekao je Baturina.

Oglasi

Arber Hoxha je kazao da se Dinamo mora sada skoncentrisati na prvenstvo, te da su svi večeras griješili.

"Prvi ja, pa onda ostali".

Pred kamerama se čekao i Sergej Jakirović. Optimističan je bio Jakirović, no doživio je bolan poraz. Teško Jakirović da može sačuvati prednost Dinama, to je i sada pokazao.

"Podbacili smo u prvom dijelu, bili smo mlaki u duel igri, nismo mogli zadržati posjed. Očajni smo bili u prekidima, to se mora priznati i vratili smo ih u život. Na poluvremenu sam rekao momcima da nema predaje.

Zabili smo za 3:1, bili bolji 25 minuta. Imali smo šanse za povesti, ali neshvatljivo primamo golove. Ne smije se to događati na ovom nivou. Na kraju smo rizikovali, ali sada možemo samo čestitati PAOK-u", rekao je bivši trener Zrinjskog.

Oglasi

PAOK je bio agresivan, a Dinamo veoma 'mlak'.

"Nismo imali odgovor na to. Morali smo biti i jači nego u Maksimiru. Možda smo pali pod atmosferu. Iznenadilo me što prvi put moji igrači nisu htjeli primiti loptu, nismo pokazali hrabrost i odvažnost u igri sa loptom. Pritisak se povećao. Prvi gol jako jetin, kod trećeg smo bili šest na tri u našu korist.

Ne možemo uz svoje kože. Iscrpljeni smo, moramo se regenerisati i slaviti u nedjelju u prvenstvu", rekao je popularni Profa.

Jakirović će sigurno dobiti brojne kritike, ali teško da će Dinamo sada ga mijenjati, kada je itekako uzbudljivo u prvenstvu.

Navijači Dinama se putem facebooka zahvaljuju Jakiroviću i smatraju da treba da ide, no sve se pita vodstvo kluba.

Treba istaći da Dinamo ovakav poraz nije doživio osam godina u Evropi, pa je sramota time još veća.

Dinamo u prvenstvu gostuje kod slabašnog Rudeša koji je već odavno siguran putnik za niži rang. Nakon reprezentativne pauze Modri igraju dva meča sa Hajdukom u samo pet dana, oba puta na Poljudu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
HAAHHAHAHAHAHAHAHHAAHAHAHAHHAAHAHAHHAHAJ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti