Vatreni okršaj u Solunu: PAOK petardom ponizio zagrebački Dinamo!
Slave domaći prolaz dalje Foto: John Moisiadis / INTIMEsports / CROPIX

Već nakon prvog dijela domaći su vodili 3:0

Vatreni okršaj u Solunu: PAOK petardom ponizio zagrebački Dinamo!

Samir Mlaćo

Dinamo je na revanš meč osmine finala Konferencijske lige otputovao na megdan grčkom PAOK-u sa prednošću 2:0 iz prvog meča, no već nakon 45 minuta Grci su vodili 3:0.

Bio je to pravi šok za Dinamo, a kraju nevjerovatnih 5:1 za PAOK, uz veliki broj prilika.

PAOK je žestoko krenuo uz veliku podršku navijača, a u 16. minuti Živković ubacuje, no Koulieraiks je ostao sam, no golman Dinama Nevistić brani. Nakon toga Živkoić u šansi, ali ide to preko gola Dinama.

U 27. minuta 'pukla' je odbrana Dinama. Ubačaj sa strane, lopta je glavom prebačena na drugu stranu gdje je sam Baba i rutinski pogađa za 1:0. Samo šest minuta kasnije novi šok za hrvatskog prvaka.

Koulierakis je raspalio iz daljine, lopta pogađa novopoečenog reprezentativca Hrvatske iz Bugojna Petra Sučića i završava u mreži Dinama.

Dinamo se uspio osloboditi pritiska nakon tog pogotka, vidjeli smo veliku gužvu pred golom PAOK-a, no spasili su se domaći. Kada se očekivao kraj prvog dijela novi pogodak u mreži Dinama.

Oglasi

Taison ubacuje, a tamo je sam Thomas i glavom zabija za 3:0. Već nakon 45 minuta PAOK je anulirao prednost Dinama te uspio doći i do gola prednosti.

Jasno je bilo da ćemo gledati vatreno drugo poluvrijeme, ali bolje je krenuo Dinamo. Petković je u 49. minuti uposlio Hoxhu, ovaj je precizan i to je 3:1. U šoku su bili domaći, a samo par minuta kasnije moglo je biti 3:2. Špikić je izašao sam na Kotarskog, golman PAOK-a fantastično nogom brani.

Nakon toga otvoren meč, Dinamo je zaprijetio u 63. minuti preko Sučića, no Kotarski sjajno brani. Kada se činilo da PAOK i nije toliko opasan, na semaforu je pisalo 4:1. Korner je to bio za domaći, Koulierakis je prsima loptu sproveo u mrežu.

U 80. minuti zatresla se mreža PAOK-a, no glavni sudija signalizirao je igranje rukom Petkovića. Bila je to ispravna odluka, jer se Petkovića zaista poslužio rukom, pa je Dinamo i dalje bio na minus tri.

Samo par minuta kasnije sve je moglo biti riješeno. Murg je promašio čistu situaciju, bio je sam na par metara i trebao je samo loptu sprovesti u mrežu, no on se propisno obrukao. Dinamo je pred kraj imao šansu preko Mišića, no i to sjajno odbranio golman Kotarski.

Dinamo je tada pritisnuo, krenuo na sve ili ništa, nije više imao šta čekati. Ipak, nakon jedne kontre Mišić pravi faul i glavni sudija pokazuje na bijelu tačku. Živković je uzeo loptu i sigurno pogodio, te je na semaforu pisalo 5:1.

Bio je to kraj za Dinamo u Evropi i bolan poraz. Itekako bolan u svakom smislu. Dinamo sada se okreće prvenstvu gdje ga očekuje žestoka borba sa Rijekom i Hajdukom.

Revanš susret osmine finala Konferencijske lige:

PAOK - Dinamo Zagreb 5:1, ukupno 5:3

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Je li igrao ****** sučić?
4 0
Chesa
Čestitke pobjedniku
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti