Kuglice su tako odlučile

Održan žrijeb Lige prvaka: U četvrtfinalu četiri spektakla!

Esmer Oštraković

U Nyonu je održan žrijeb četvrtfinala Lige prvaka. S obzirom na imena klubova koji su se našli u bubnju pred ljubiteljima fudbala je nekoliko vrhunskih utakmica, a to je nekako bilo za očekivati.

Utakmice osmine finala bile su jako zanimljive, a osam ekipa izborilo je svoj put u četvrtfinale Lige prvaka.

Manchester City u osmini finala nije imao težak zadatak, Real Madrid se mučio protiv Leipziga, a Bayern je tek u drugoj utakmici slomio otpor Lazija.

Atletico Madrid i Arsenal su tek nakon penala uspjeli da eliminišu Inter, odnosno Porto, a dalje su prošli i PSG, Barcelona, te Borussia Dortmund.

U današnjem žrijebu smo znali da ćemo dobiti neke velike derbije, a kuglice su odlučile ovako:

Arsenal - Bayern
Atletico Madrid - Borussia Dortmund
Real Madrid - Manchester City
PSG - Barcelona

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se 9. i 10. aprila, a revanši su na rasporedu sedam dana kasnije.

Odmah su izvučeni i potencijalni parovi polufinala Lige prvaka, a oni izgledaju ovako:

Prvi polufinalni par čine Atletico - Borussia / PSG - Barcelona
Drugi polufinalni par čine Arsenal - Bayern / Real Madrid - Manchester City

Kada je riječ o utakmicama polufinala Lige prvaka one će biti odigrane 30. aprila i 1. maja, a revanši su naravno sedam dana kasnije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veliko finale Lige prvaka bit će održano na stadionu Wembley. Londonski fudbalski hram će nakon finala 2011. i 2013. po treći put biti biti domaćin finalnom okršaju Lige prvaka, a ta utakmica biti će odigrana 1. juna.

Inače, ovo je posljednji put da ćemo gledati završnicu Lige prvaka u ovom formatu pošto se od naredne sezone ovo takmičenje proširuje na 36 timova te će i uvodne rudne nokatu faze izgledati drugačije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti