Vitor Roque je prerano proglašen novim Ronaldom: "Počeo je sumnjati..."
Vitor Roque počeo razmišljati o odlasku iz kluba (Foto: EPA)

Brazilac zabrinut za status

Vitor Roque je prerano proglašen novim Ronaldom: "Počeo je sumnjati..."

Midhat Šljivak

Mladi brazilski napadač Vitor Roque (19) za sada se nije najbolje snašao u Barceloni, a novinar Adrian Sanchez tvrdi da je 'Tigrinho' već sumnjičav po pitanju budućnosti u klubu.

Vitor Roque je stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu. Najavljen je kao čudesan napadač i nasljednik Ronalda Nazarija.

Međutim, popularni Tigrinho ne igra previše kod Xavija Hernandeza. Za Ligu prvaka nije ni prijavljen, a u dresu Barce je odigrao 10 mečeva i zabio je dva gola u 226 minuta fudbala.

To što ne dobija previše šanse za igru zabrinulo je Brazilca. 19-godišnjak smatra da bi ga klub mogao poslati na posudbu.

"Vitor Roque ima određene sumnje o budućnosti u Barceloni. Počeo je razmišljati o tome da će ga poslati na posudbu naredne sezone", tvrdi novinar Adrian Sanchez.

Oglasi

Roque je očigledno zabrinut za svoj status u Barceloni. Došao je s velikim nadama, no pored Roberta Lewandowskog jednostavno se ne može nametnuti.

Poljak je najavio ostanak i naredne sezone. Želi maksimalno ispoštovati ugovor kojeg ima, pa bi Roque mogao i dalje biti na klupi.

Naravno, sve zavisi od trenera koji će doći u Barcu. Xavi Hernandez odlazi na kraju sezone i vidjet ćemo hoće li doći čovjek koji će Roqueu pružiti pravu šansu.

Podsjetimo, on je u Barcu stigao tokom januara. Plaćen je 40 miliona eura Athletico Paranaenseu i najavljen je kao novi Ronaldo Nazario.

Oglasi

Za sada međutim ne opravdava takve epitete. Ipak, još je mlad i nikad se ne zna kada bi mogao eksplodirati.

"Vitor Roque je jedini koji može postati novi Ronaldo"

Sportski radnik iz Brazila Gustavo Grossi smatra da Vitor Roque može dostići nivo igre legendarnog Ronalda Nazarija.

Uvjeren je Grossi da će Tigrinho u budućnosti pokazati kakvo je čudovište od igrača i da Barca nije pogriješila što ga je dovela.

"Fenomeno. Ne treba više ništa reći. On je jedini fudbaler koji zaista može postati novi Ronaldo Nazario. Ima sve što je imao Ronaldo - brzinu, tehniku, vrhunsku završnicu i iznadprosječan pobjednički karakter", rekao je Grossi.

Isto mišljenje ima i nekadašnji sportski direktor Athletico Paranaensea Alexandre Mattos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vitor Roque je kao Ronaldo Nazario. Eksplozivan je, ima moć, sposobnost da postiže golove, te sve uslove da bude jedan od najboljih napadača svijeta", riječi su Mattosa.

Interesantno je svakako da su Roque i nova nada Real Madrida Endrick označeni kao najveće napadačke nade na svijetu po Institutu za fudbalsku statistiku (CIES).

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Dođeš u sirotinjski klub. Klub kriminala. Klub koji je bankrotirao , i očekuješ napredak u karijeri...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi