"Ukrao" mu prepoznatljiv potez

Aleksandar Mitrović neće biti sretan kada vidi šta je sinoć uradio Ronaldo dok je izvodio penal

Endin Čaušević

Fudbaleri Al Nassra sinoć su u gostima pobijedili Al Ahli u velikom derbiju 24. kola saudijske Premier lige, a junak je bio Cristiano Ronaldo koji je zabio jedini pogodak na meču.

Al Nassr je prije nekoliko dana ispao iz Azijske Lige prvaka, ali poraz u tom meču nije uzdrmao ovaj tim koji je sinoć uspio da pobijedi u velikom saudijskom derbiju.

Ronaldo i društvo gostovali su kod ekipe Al Ahlija i uspjeli su da slave sa minumalnih 1:0, a jedini pogodak zabio je Cristiano Ronaldo.

Odlučujući trenutak utakmice desio se u 68. minuti kada je Al Nassr dobio penal, a upravo je Ronaldo bio taj koji je pogodio s bijele tačke za pobjedu gostujućeg tima.

No, penal koji je izveo Portugalac našao se u centru pažnje javnosti zbog načina na koji je to Ronaldo napravio.

Mnogi su na društvenim mrežama prokomentarisali da je Ronaldo "ukrao fazon" Aleksandra Mitrovića kada je zalet u pitanju.

Poznato je da Mitrović prije izvođenja penala ima zanimljiv zalet, odnosno "prošeta" do lopte prije udarca, a sada je na isti način penal sinoć izveo i Ronaldo.

Portugalski fudbaler je "prošetao" do lopte poput Mitrovića, a potom je loptu poslao u mrežu Al Ahlija za vodstvo njegovog tima rezultatom 1:0.

Ronaldov penal i zanimljiv zalet možete POGLEDATI OVDJE.

Sigurno je da Mitrović neće biti oduševljen kada vidi da mu je Ronaldo "ukrao" potez koji je postao prepoznatljiv za Srbina u posljednje vrijeme i očito je da je to i Ronaldo odlučio da uvježba.

Bit će zanimljivo vidjet da li će Mitrović sada promijeniti taktiku i možda demonstrirati nešto drugo prilikom izvođenja penala ili će ostati dosljedan onome što je radio u posljednje vrijeme bez obzira što je i Ronaldo to "usvojio".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.