Brozović prvi uzeo da izvede penal, bio prepun samopouzdanja, pa se odmah žestoko pokajao

Hrvat se nije proslavio sinoć

Brozović prvi uzeo da izvede penal, bio prepun samopouzdanja, pa se odmah žestoko pokajao

Endin Čaušević

Al Nassr sinoć je ispao iz Azijske Lige prvaka nakon što je na svom terenu poslije penala poražen od Al Aina u revanšu četvrtfinala. Jedan od tragičara saudijskog kluba bio je i Marcelo Brozović koji je izveo prvi penal, ali pokušaj Hrvata bio je za zaborav.

Al Nassr i Al Ain odigrali su fanastičnu utakmicu u Riyadhu, a na kraju klub iz Ujedinjenih Arapskih Emirata uspio je da se plasira u polufinale Azijske Lige prvaka nakon boljeg izvođenja penala.

U prvom meču Al Ain je slavio sa 1:0, te je sinoć vodio sa 2:0 u Riyadhu. No, Al Nassr je uspio da dođe do preokreta i vodstva od 3:2 što je donijelo produžetke.

Al Ain je u prvom produžetku poravnao na 3:3, no u posljednjim minutama Cristiano Ronaldo zabija gol za 4:3 i odvodi meč u penal seriju. Na kraju igrači Al Nassra se uopšte nisu proslavili u penalima, te je Al Ain zasluženo prošao dalje.

Od četiri izvedena penala domaćeg tima samo je Cristiano Ronaldo uspio da zabije pogodak, dok su Brozović, Telles i Otavio bili neprecizni s bijele tačke.

Oglasi

Upravo Brozović je bio taj koji je prvi uzeo loptu u ruke i izgledao je prepun samopouzdanja pred izvođenje penala, ali na kraju Hrvat je veoma loše šutirao što je golman Al Aina uspio da iskoristi i odbrani.

Hrvat je previše nonšalantno šutirao s bijele tačke i to je bio lagan plijen za golmana gostiju, a tada je krenuo totalni raspad Al Nassra. Promašan penal Brozovića možete POGLEDATI OVDJE.

Gosti nisu imali problema što se tiče penala jer su Rahimi, Kaku i Al Shamsi pogađali mrežu Al Nassra, te su odvedili na kraju svoj tim u polufinale ovog takmičenja.

Na kraju smo gledali i nemile scene na terenu i tuču između članova dva tima, te je moralo reagovati i osiguranje koje je na kraju uspjelo nekako da smiri situaciju koja je već bila eskalirala.

[twitter]https://twitter.com/heavenfootball_/status/1767414838798741546[/twitter]

Za Al Nassr je sinoćnji poraz veliki udarac jer je saudijski tim bio favorit i svi su Ronalda i društvo već vidjeli u polufinalu Lige prvaka, ali na kraju su totalno podbacili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi