Zbog riječi "inshallah" Ronaldo izazvao ludnicu na Instagramu, svi za njega imaju istu poruku

Portugalac ih ponovo oduševio

Zbog riječi "inshallah" Ronaldo izazvao ludnicu na Instagramu, svi za njega imaju istu poruku

Endin Čaušević

Cristiano Ronaldo je početkom 2023. godine iznenadio sve odlukom da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje očito uživa sa svojom porodicom. Brzo je prihvatio kulturu u toj zemlji, a jučer je zbog riječi "inshallah" izazvao lavinu komentara na Instagramu i mnogi su za njega imali istu poruku.

Ronaldo je nakon neočekivanog odlaska iz Manchester Uniteda s kojim je krajem 2022. godine potpisao raskid ugovora odlučio da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji što je tada bilo veliko iznenađenje.

Portugalac je potpisao za Al Nassr i postao jedan od najplaćenijih sportista na svijetu, te je otvorio vrata mnogim igračima koji su u prethodnih godinu dana odlučili krenuti njegovim stopama.

Mnogi su se pitali kako će se Ronaldo i njegova porodica adaptirati na život u Saudijskoj Arabiji, te je činjenica da im je trebalo neko vrijeme da se priviknu na novu kulturu, no čini se da su u tome itekako uspjeli.

Ronaldova izabranica Georgina sve više sarađuje s brendovima iz te zemlje iako je na prvu nisu baš dočekali na najljepši način. S druge strane očito je da i Ronaldo uživa u S. Arabiji, te je kulturu te zemlje prihvatio na sjajan način.

Oglasi

On često voli da izgovara riječi na arapskom jeziku tokom treninga i utakmica, a sve češće to radi i na društvenim mrežama.

Ronaldo se jučer pojavio na press konferenciji Al Nassra pred revanš utakmicu četvrtfinala Azijske Lige prvaka protiv Al Aina, a nakon toga objavio je fotografiju na Instagramu uz poruku koja je oduševila muslimane širom svijeta.

Jedan od najboljih igrača svih vremena poručio je da je vrijeme da Al Nassr preokrene situaciju u svoju koristi s obzirom na poraz u prvom meču od Al Aina (1:0), no rečenicu je završio sa "inshallah".

Riječ "inshallah" je oduševila muslimane, a oni su mu svi poslali istu poruku kojom su "zatrpali" Ronaldovu objavu na Instagramu.

"Ronaldo uskoro musliman inshallah", "Neka te Allah ovog ramazana vodi ka islamu", "Moja najveća želja je da vidim ovog čovjeka kako prelazi na islam", samo su neki od komentara na Ronaldovoj objavi.

Inače, treba istaći da je Ronaldova poruka za preokret nije motivisala njegove saigrače s obzirom da je Al Nassr ispao iz Azijske Lige prvaka jer je Al Ain slavio večeras u Riyadhu nakon penala.

Igrači Al Nassra se nisu promašili u penal seriji, a Ronaldo je bio jedini u svom timu koji je dao gol s bijele tačke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi