Arda je zamalo pogodio sa centra (Screenshot: Twitter/Sportbible)

Nevjerovatan je

Tursko "čudo" (19): Arda Guler je potegao s 50 metara, komentator u transu...

Edmir Škorić

Mladi turski fudbaler Arad Guler (19) zaista je veliki potencijal i nije nikakvo iznenađenje što je sa samo 18 stigao u Real Madrid kao nadolazeća zvijezda.

Ako neko zna da prepozna vrhunskog talenta, onda su to čelnici Reala predvođeni Florentinom Perezom. Iz Fenerbahčea su za 20-ak miliona eura kupili Gulera, a on se u prvoj sezoni pokazuje kao pun pogodak.

Sam početak Gulera u Madridu nije bio dobar, imao je dosta problema s povredama, a onda je počeo sve češće da igra i Carlo Ancelotti ga sve više uvodi u igru. Nedavno je postigao prvijenac, a danas zamalo napravio nešto o čemu bi se dugo pričalo.

Naime, na meču Osasuna - Real (2:4), u sudijskoj nadoknadi kada je sve već bilo gotovo, Guler je potegao s 50-ak metara, komentator je urlao, lopta je lobovala golmana domaćih, no prečka je spasila Osasunu. Šteta, zaista šteta što ovo nije odsjelo u mreži.

Carlo Ancelotti je nakon meča rekao da je to za njih bio gol iako, naravno, nije. On je rekao da malo igrača može da izvede tako savršen udarac i da je malo fudbalera sa 19 godina koji su tako samouvjereni kao Turčin.

Inače, Guler je od 85. minute bio na terenu kada je zamijenio Vinicius Juniora, a Real je slavio s 4:2 i nakon 29 kola došao na +10 u odnosu na Gironu, koja u ovim momentima gostuje upravo u Madridu kod Getaefa.

Strijelci za Kraljeve danas bili su Vinicius (2), Carvajal i Brahim Diaz, dok su za domaće pogađali Ante Budimir i Munoz.

Da se ponovo vratimo na Ardu Gulera. On je nedavno bio otpisan, spreman da ide na posudbu, ali je Ancelotti inzistirao da ostane do kraja sezone i očito je to bio dobar potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije isključeno da će na ljeto Arda možda odraditi jednu posudbu, ali ako nastavi da igra dobro, mogao bi veoma brzo da postne standardan u igri Reala. U njemu se vidi nasljednik u veznom redu za Modrića i Kroosa, ali naravno treba mu još puno utakmica i iskustva da bi došao na tu razinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.