Čisto da se zna ko je šef! Mbappe dobio ultimatum od Pereza na koji mora pristati: "Ili Euro ili..."

Real je poslao dopis u Francusku

Čisto da se zna ko je šef! Mbappe dobio ultimatum od Pereza na koji mora pristati: "Ili Euro ili..."

Admin Čaušević

Kylian Mbappe je na putu da postane novi fudbaler Real Madrida, a Kraljevski klub je već napravio određene korake da zaštiti francusku zvijezdu. Posljednje detalje je objavio ugledni francuski list.

Ukratko prvi čovjeka Real Madrida Florentino Perez je pred Mbappea postavio ultimatum ili Evropsko prvenstvo ili ništa. Ali je to uradio na veoma domišljat način.

Real se za takav potez odlučio da nakon glasina da bi najveća francuska zvijezda mogla dobiti poziv i za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu.

Naime, iz tabora Los Blancosa je poslano pismo FS Francuske u kojem insistira na tome da nijedan od njihovih igrača koji bude pozvan za Euro ovog ljeta neće smjeti nastupiti na Olimpijskim igrama.

Ovo pravilo vrijedi za Aureliena Tchuamenija, Eduarda Camavingu, Ferlanda Mendyja i također Kyliana Mbappea koji se na ljeto pridružuje Real Madridu.

Oglasi

Kraljevi vjeruje da moraju zaštititi zdravlje svojih igrača kako ne bi bili preopterećeni od strane nacionalnih timova svoje zemlje prije početka sezone.

Poređenja radi Barcelona to nije uspjela s Pedrijem 2021. kada je igraču dopušteno nastupiti i na Euru i na Olimpijskim igrama istog ljeta. Od tada se mladi veznjak bori sa povredama.

Stoga se očekuje da će se Mbappe pridržavati ovog ultimatuma Real Madrida te će na ljeto nastupiti na samo u jednom takmičenju, a ne na oba. Izgledno je da to bude Euro koji donosi daleko veći prestiž.

U međuvremenu, isto pravilo vrijedi za igrače Real Madrida koji igraju na Copa Americi poput Fedea Valverdea, Viniciusa, Edera Militaa i Rodryga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ovim igračima također neće biti dopušteno da igraju i na Olimpijskim igrama i na prvenstvu Južne Amerike.

Inače, za Olimpijske igre reprezentacije smiju pozvati tri igrača starija od 23 godine što nekolicinu igrača Real Madrida dovodi u vezu s nastupom u Parizu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baron22
Jedan je Real Madrid
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi