Ardi samo suze što nisu krenule: U svlačionici mu prišao Perez, pa ga ubrzo ostavio bez teksta

Sada je sve jasnije

Ardi samo suze što nisu krenule: U svlačionici mu prišao Perez, pa ga ubrzo ostavio bez teksta

Edmir Škorić

Real Madrid juriša prema tituli, nakon što je danas na Santiago Bernabeuu sa 4:0 savladao Celtu iz Viga.

Real je današnjom pobjedom zadržao sigurno vodstvo u odnosu na katalonske klubove, Gironu i Barcelonu. Kraljevi imaju 69 bodova, sedam bodova više od Girone i osam od Barcelone.

Madriđani su se suočavali sa raznoraznim problemima od početka sezone, no ne posustaju i sada su zaista blizu novoj tituli.

Carlo Ancelotti može da bude zadovoljan formom svog tima, a posebno ga raduje pogodak mladog 19-godišnjeg turskog reprezentativca Arde Gulera, koji je u nadoknadi postigao pogodak za 4:0.

Arda je imao problema s povredama otkako je ljetos došao iz Fenerbahčea, a onda se vratio u januaru i pomalo mu je Ancelotti davao minute. U jednom trenutku se činilo da odlazi na posudbu, ali na kraju su u Madridu odlučili da ga zadrže.

Oglasi

Nakon što je završen meč protiv Celte, igrači Reala redom su grlili mladog veznjaka, među njima i Luka Modrić. Svi su dijelili sreću sa mladim saigračem kojem bi ovaj gol mogao itekako značiti za nastavak karijere. Ipak se radi o prvijencu u dresu Reala.

Florentino Perez, predsjednik Reala, čovjek koji je doveo Gulera, odmah je nakon utakmice sišao do svlačionice i upravo Guleru se obratio.

"Ovo je prvi od mnogih golova koje ćete postići za ovaj klub", rekao je Perez u lice mladom fudbaleru, koji je sada siguran da će ostati u Madridu iako ga se stalno povezivalo sa drugim klubovima kao što su Milan, Bayer ili Betis.

Arda Guler bi uz Judea Bellinghama trebao da drži vezni red u budućnosti, naravno tu su i Camavinga, Tchouameni, u napadu Vinicius, Rodrygo, čeka se Mbappe, doći će i Davies, pa je jasno da se Perez i Real spremaju za dominaciju u godinama koje dolaze.

Ancelotti traži samo jedno

"Razumijem da je pod velikim pritiskom jer kompletna Turska očekuje da igra. Ipak, njemu je samo 18 godina i njegovo vrijeme tek dolazi", rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti ranije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vjerujte mi, budite strpljivi s Ardom Gulerom. Može igrati na jako dobrom nivou. Sada se mora boriti za mjesto s drugim igračima, ali samo budite strpljivi i on će pokazati sav svoj kvalitet. U to smo svi uvjereni."

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi