Musa dvocifren u trijumfu Reala, Asvel iznenadio Efes
FOTO: EPA

Euroliga, 29. kolo

Musa dvocifren u trijumfu Reala, Asvel iznenadio Efes

H. Zilić

Derbi duel 29. kola košarkaške Eurolige odigran je u Bologni gdje je domaći Virtus dočekao Real Madrid. Na kraju je slavio madridski tim rezultatom 89:74 čime su prekinuli seriju od tri vezana poraza u Euroligi.

Real je od početka bio bolji protivnik, Virtus je samo zaprijetio u trećoj četvrtini koju je dobio 21:17, ostatak meča u znaku Reala do konačnih 89:74 za kraljevski klub.

U redovima Reala najefikasniji je bio Yabusele sa 15 poena i sedam skokova, Poirier je ubacio 12 poena. Kod Virtusa Cordinier je susret završio sa 12 poena i osam skokova.

Naš Džanan Musa odigrao je još jedan dobar meč u dresu Reala. Za 20 minuta na parketu Musa je ubacio deset poena, dodao dva skoka i tri asistencije.

Asvel je na domaćem parketu iznenadio Anadolu Efes i slavio rzeultatom 84:80, tako turskoj ekipi zakomplikovao borbu za play-off.

Francuski klub je predvodio Luwawu-Cabarrot sa 21 poenom, 20 poena je dodao Thomas, dok je kod Efesa Clyburn susret završio sa 16 ubačenih poena, dodao je i pet skokova.

Oglasi

Bayern je na svom terenu savlado Žalgiris rezultatom 64:58 u utakmici na mali broj poena.

Bavarce je do trijumfa vodio Booker sa 18 poena i šest skokova, kod Žalgirisa je Evans bio prvo ime sa 16 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Euroliga, 29. kolo:

Asvel -Anadolu Efes 84:80

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bayern - Žalgiris 64:58

Virtus - Real Madrid 74:89

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti