Livaja je bio veoma nervozan Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Lokomotiva je slavila pobjedu, Livaja se obrukao

Poljud tuguje, Hajduk je mnogo daleko od titule

Samir Mlaćo

Sjajan meč u okviru 27. kola SuperSport HNL odigrali su večeras Hajduk i Lokomotiva.

Rijeka je danas slavila pa je Hajduk ušao sa imperativom pobjede u svakom smislu, no na kraju su se radovali gosti i zadali Splićanima bolan udarac.. Na samom startu Mikanović dobija žuti karton, a u 15. minuti prečka gola Hajduka se zatresla.

Mersinaj je šutirao, a zatim Mudražija, no lopta od bloka ide u korner. U 24. minuti prvi šok na Poljudu. Dino Mikanović je dobo drugi žuti karton, te Hajduk ostaje sa desetoricom na terenu.

Dvije minute kasnije 0:1. Duje Čop vraća loptu u peterac, a Mudražija je glavom ubacuje u mrežu. Mudražija je pred navijačima Hajduka slavio pogodak, naletio je na njega Livaja, no nije napadač Hajduka dobio žuti karton.

0:2 je moglo biti u 33. minuti. Čop je dodao do Bartoleca, a njegov udarac je blokiran. U 45. minuti Sahiti šutira, no ostalo je 0:1.

U nastavku također uzbudljiv meč. U 54. minuti opravdani jedanaesterac za Hajduk, ali Livaja je pokušao panenku, što je Čavlina pročitao i Poljud je utihnuo. U padu je golman Lokomotive loptu skrenu u stativu i propala je velika šansa.

Kaznila je to Lokomotiva u 60. minuti. Bartolec za Mudražiju, a ovaj lijepo pogađa za 0:2 i svi alarmi su bili upaljeni na Poljudu.

Samo tri minute kasnije moglo je biti 0:3. Goričan je imao samog Šotičeka, ali nije mu dodao. Krenuo je u driblnig, pa su domaći blokirali i spasili čist pogodak.

Imao je nakon toga šansu Livaja, Hajduk se otvorio i jurišao, što je otvaralo šansu gostima. Ponovo je šansu u samoj završnici imao Šotiček, no nije pogodio.

Do kraja Marko Livaja sjajno pogađa za 1:2 i Lokomotiva s pjesmom napušta Split. Domći navijači su razočarani, čuli se i zvižduci, te je teško očekivati da će Mislav Karoglan ostati na klupi u završnici sezone.

Rijeka je danas savladala Slaven Belupo te ima 59 bodova i već dugo drži lidersku poziciju, a Hajduk je sada na 55. Dinamo ima 51, ali dvije utakmice manje. Modri sutra igraju protiv fenjeraša Rudeša.

Nakon reprezentativne pauze Hajduk očekuju dva derbija sa Dinamom. Prvi u prvenstvu, a zatim samo par dana kasnije u Kupu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

SuperSport HNL, 27. kolo

HNK Hajduk - NK Lokomotiva 1:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.