Ekstaza kratkog daha: Perišić u četvrtak digao Dalmaciju na noge, danas stiglo tužno prizemljenje

Mislav Karoglan je bio potpuno iskren

Ekstaza kratkog daha: Perišić u četvrtak digao Dalmaciju na noge, danas stiglo tužno prizemljenje

A. Čaušević

Ivan Perišić je u četvrtak poslao znakovitu poruku svim navijačima Hajduka i definitivno ih oduševio, međutim ekstaza je bila kratkog daha pošto je već u petak na neki način stiglo bolno prizemljenje i to od trenera Mislava Karoglana.

Perišić je u četvrtak na društvenim mrežama objavio video individualnog treninga s loptom na glavnom terenu Poljuda i sve navijače Hajduka digao na noge.

Legendarni Vatreni se i dalje oporavlja od teške povrede koljena, a nakon što je na nekoliko posljednjih mečeva bio u protokolu pristalice Bijelih su se ponadale da bi mogao konačno i zaigrati.

Optimizam je porastao nakon videa s Poljuda i svi su se počeli pitati isto. Hoće li to Perišić zaigrati protiv Lokomotiva u subotu u okviru 27. kola SuperSport HNL-a.

Međutim, bolno i na neki način tužno prizemljenje je stiglo dan kasnije. Saopštio ga je trener Mislav Karoglan te će se na Perišićev povratak morati sačekati još neko vrijeme.

Oglasi

Karoglan je bio sasvim iskren kazavši da ni on, a vjerovatno ni sam Perišić ne znaju kada će se iskusni 35-godišnjak vratiti na teren te zaigrati nakon nekoliko mjeseci pauze.

"Teško mi je reći. Iskreno, niko nema tačnu informaciju. Trenira pola dana, odvojen od ekipe. Vjerojatno ne zna ni on sam", kazao je Karoglan na pressici pred duel sa Lokomotivom.

Perišića nakon utakmice sa Lokomotivom očekuje reprezentativno okupljanje gdje bi također trebao individualno trenirati te raditi na svom povratku na teren.

Umjesto u UAE, hrvatska ekspedicija će putovati u Egipat gdje će igrati protiv Tunisa 22. marta, a zatim protiv boljeg ili lošijeg iz duela Novi Zeland - Egipat. Sve u zavisnosti od ishoda meča sa Tunižanima.

Oglasi

Radi same atmosfere u ekipu Dalić je odlučio pozvati Perišića jer ga smatra jednim od vođa u svlačionici i vjeruje da će biti spreman za Evropskog prvenstvo u Njemačkoj.

Odmah po povratku sa pauze Hajduk očekuje istinski pakao pošto će u razmaku od sedam dana odigrati dva duela protiv Dinama na Poljudu u prvenstvu i Kupu, a zatim i gostovati Rijeci na Rujevici.

Ishodi tih mečeva bi značajno mogli odrediti ostatak Hajdukove sezone, a iz trenutne perspektive teško je vjerovati da će Karoglan baciti Perišića u vatru protiv najvećih rivala.

Osvajač Lige prvaka s Bayernom je posljednji meč odigrao sredinom septembra u pobjedi Tottenhama nad Sheffield Unitedom sa 2:1, poslije čega je povrijedio križne ligamente koljena.

Zimus je stigao u Hajduk te je tako ispunio svoje obećanje. Oduševio je sve tako što je odlučio da igra za platu od 1 euro što dovoljno govori koliko mu je stalo do splitskog velikana.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi