Livaja se htio narugati golmanu, pa se obrukao za sva vremena - Ovo bi Hajduk moglo koštati titule!
Na fotografiji: Marko Livaja, Branimir Kalaica. Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Na Poljudu vlada stanje zabrinutosti

Livaja se htio narugati golmanu, pa se obrukao za sva vremena - Ovo bi Hajduk moglo koštati titule!

E. Škorić

Najbolji igrač, strijelac i kapiten Hajduka Marko Livana propisno se obrukao u današnjem meču protiv Lokomotive.

Pobjedom Rijeke u Koprivnici nad Slavenom, povećala se bodovna prednost Riječana u odnosu na Splićane. Hajduk je stoga u duel s Lokomotivom na Poljudu ušao pod velikim pritiskom i to se moglo osjetiti na terenu.

Počelo je katastrofalno po domaće jer je Mikanović isključen već u 26. minuti zbog dva žuta kartona, a samo dva minuta nakon toga Mudražija zabija za vodstvo gostiju iz Zagreba.

Lokosi su vodili s 1:0 na poluvremenu, a u nastavku utakmice s igračem manje Hajduk je krenuo na sve ili ništa.

Imao je zlatnu šansu domaći tim u 55. minuti, ali je Marko Livaja promašio penal. Zapravo, odbranio mu je udarac s 11 metara Čavina. Livaja je pokušao popularnom panenkom poniziti gostujuće fudbalere i golmana Čavinu, a na kraju sam sebe obrukao.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ubrzo je uslijedila kazna je je Mudražija u 61. minuti pogodio za 0:2 i vjerovatno riješio pitanje pobjednika.

Ovaj promašaj Livaje mogao bi Hajduka koštati titule, ako na kraju Splićani ostanu bez nje, a po svemu sudeći će ostati na -4 u odnosu na vodeću Rijeku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi