Hajduk danas otvara seriju teških utakmica
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hajduk danas otvara seriju teških utakmica

K. Lizde

Hajduk danas na svom terenu igra derbi 27. kola SuperSport HNL-a, a ovom utakmicom klub s Poljuda otvara seriju teških utakmica i svaka od njih bit će "kvalifikacijska" u borbi za prvaka Hrvatske.

Nakon sinoćnjeg poraza Osijeka na domaćem terenu protiv Varaždina, danas se nastavlja 27. kolo SuperSport HNL. U ranijem terminu Slaven Belupo dočekuje Rijeku u 15:00 dok u derbiju kola na Poljudu igraju Hajduk - Lokomotiva sa početkom u 17:10. 

U Koprivnici domaćin, koji je u lošem momentu i u zadnjih pet kola je osvojio samo bod, dočekuje ekipu koja je definitivno u najboljoj formi.

O Rijeci smo dosta toga pisali, neki su nagoviještavali njihov pad, međutim mlada i poletna ekipa drži prvo mjesto, a igre koje pružaju oduševljavaju javnost i ima dosta zagovornika da je upravo momčad sa Kvarnera glavni favorit za osvajanje naslova prvaka.

Jedna od prepreka do tog cilja su rasterećeni Koprivničani, koji izuzev lične i ekipne promocije, nemaju nikakav bodovni imperativ.

Oglasi

Sa druge strane, u derbiju kola između Hajduka i Lokomotive, obje ekipe imaju taj rezultatski imperativ, te pred ispunjenim Poljudom danas možemo očekivati jednu odličnu utakmicu.

Hajduk se pomalo diže, pokazali su u zadnjim utakmicama kako je pored bodovnog uzleta, primjetan i veliki napredak u igri.

Neki će reći da su razlog tome bili slabiji protivnici, ali i pored toga su se vidjeli odlični automatizmi u igri "Bilih", strpljenje i odgovornost pri "otvaranju" protivnika, te s pravom navijači Hajduka mogu očekivati nastavak dobrih igara.

Da ćemo danas gledati dobru i otvorenu utakmicu, garantuje nam stil igre Lokomotive, koja se nigdje nije došla braniti, već su naprotiv pokušavali nametnuti svoj ritam.

Imaju i odličnog trenera Silvija Čabraju, koji odabirom igrača i postavkom teži modernom i efikasnom poimanju fudbala.

Oglasi

Splićani počevši od današnje utakmice pa sve do kraja prvenstva, svako kolo igraju "kvalifikacijske" utakmice. Svaka utakmica će nositi svoju težinu, ali ulog je naslov prvaka, pa ništa drugo i nije bilo za očekivati.

Dosta toga ćemo saznati za mjesec dana, u kojima Hajduk u četiri utakmice igra isti broj derbija. "Bili" doćekuju Lokomotivu, Dinama i Osijeka na Poljdu, dok gostuju kod Rijeke. Gledajući malo lakši raspored konkurenata, stiče se dojam da "Bili" i u slučaju odličnih rezultata u naredna četiri kola, neće ostvariti neki poseban bodovni odmak, ali će napraviti lijepu bodovnu podlogu za samu završnicu kada se sučeljavaju sa "lakšim" protivnicima koji u tim trenucima neće imati rezultatski imperativ.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Mogući problem za Hajduk se dešava ako se bodovno slabo odradi mini ciklus od četiri derbija, gdje bi direktni konkurenti mirnije ušli u završnicu prvenstva, te tako ostavili Splićane bez dugo željene titule prvaka.

Posljednje utakmice Hajduka daju nadu kako je trener Karoglan podigao formu ekipe, te planski tempirao napredak upravo u dijelu kada bi se mnogo toga moglo rješavati.

Kao i nedavno, opet naglašavamo da će se SuperSport HNL, umjesto na malim utakmicama, ove godine rješavati u derbijima i direktnim dvobojima glavnih konkurenata.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi