FOTO: EPA

Sjajno izdanje našeg košarkaša

Džanan Musa vodio Real do trijumfa u derbiju

Haris Zilić

Derbi španske ACB lige u 25. kolu odigrale su dvije vodeće ekipe Unicaja i Real Madrid. Gledali smo sjajnu košarku i na kraju trijumf Real Madrida rezultatom 87:81.

Prvo poluvrijeme je pripalo Realu koji je nametnuo svoj ritam igre od starta utakmice tako da Unicaja nije imala odgovor.

Prvu četvrtinu Real je dobio 19:14, drugu je dobio 21:24, tako da je na poluvrijeme otišao sa osam poena prednosti (40:48).

Treća četvrtina donosi povratak Unicaje u meč. Domaći su dobili treći period sa 24:16 i potpuno vratili egal pred ulazak u posljednju četvrtinu.

U posljednjem periodu Real ponovo uzima once igre u svoje ruke, ali Unicaja se nije predavala i dvije minute i 37 sekundi do kraja na semaforu je bilo poen razlike za Real (77:78).

U dramatičnom finišu bolje se snašla ekipa Reala i slavila rezultatom 87:81, a ključne poene je postigao naš Džanan Musa u trenucima kad je Unicaja vodila 81:78. Musa je poentirao uz faul, nakon toga je sve otišlo na mlin reala.

Kod Unicaje prvo ime je bio Osetkowski sa 20 poena, Carter je ubacio 11, a Sima deset poena.

U redovima Reala najbolji pojedinac je bio naš Džanan Musa sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Real je sada lider na tabeli s omjerom 22-3, Unicaja je drugoplasirana s omjerom 20-5. Do kraja regulanog dijela prvenstva ostalo je još deset kola.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 25. kolo:

Unicaja - Real Madrid 81:87

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.