Alarm u Madridu: Novi poraz Reala, Musa odlično iskoristio manju minutažu
FOTO: EPA

Fenerbahce slavio u derbiju

Alarm u Madridu: Novi poraz Reala, Musa odlično iskoristio manju minutažu

H. Zilić

Derbi 28. kola košarkaške Eurolige odigrali su u Madridu domaći Real i ekipa Fenerbahce, a Madriđani su upisali čak treći poraz u nizu u Euroligi i malo se alarm upalio u glavnom gradu Španije.

Fenerbahce je večeras slavio rezultatom 89:79 i tako uzdrmao Real koji je ipak ostalo lider Eurolige s omjerom 22-6, tri pobjede više od Barcelone šest kola do regularnog dijela Eurolige.

Fener je u Madridu od početka bio bolji rival i kosntantno su bili u vodstvu, posebno u prvom poluvremenu koje su dobili 43:33.

Real se probudio u trećem periodu, malo i u četvrtom, ali nedovoljno da preokrenu susret protiv večeras sjajnog tima iz Istanbula.

Naš Džanan Musa je u dresu Reala večeras imao jendu od najmanjih minutaža ove sezone, ali dobro je iskoristio. Musa je na terenu proveo 16 minuta i uspio je da ubaci 13 poena.

Oglasi

U timu Reala najefikasniji je bio Lull sa 17 poena, Hezonja je dodao 13, Tavares je ubacio 12 poena uz šest skokova.

Kod Fenera Hayes je imao double-double učinak od 17 poena i 12 skokova, Calathes je ubacio 12 poena, a Biberović je susret završio sa deset ubačenih poena.

Na kraju zaslužen trijumf turskog tima, ali i uzbuna u Madridu, odavno nisu imali tri vezana poraza u nekom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 28. kolo:

Real Madrid - Fenerbahce 89:79

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi