Tri kluba u borbi za njegov potpis

Kimmich na ljeto napušta Bayern i ide u Premiership, pitanje je samo u koji klub

Esmer Oštraković

Tri velikana nalaze se u borbi za potpis fudbalera Bayerna iz Minhena, a radi se o sjajnom veznjaku Joshui Kimmichu.

Za njega se smatra da je jedan od najboljih fudbalera u evropskom fudbalu godinama unazad, a imao je jednu od ključnih uloga u dominaciji Bayerna u proteklih nekoliko godina.

Nakon devet godina provedenih u njemačkom gigantu došlo je vrijeme za promjenu sredine, a sa tim su se pomirili i u njegovoj trenutnoj ekipi.

Kimmich ulazi u posljednju godinu ugovora sa Bayernom, ali je očito neće odraditi jer želi da promjeni sredinu, ali i ligu.

U Bayernu su se pomirili da će na kraju sezone ostati bez Kimmicha, ali još uvijek nisu odredili cijenu za koju će ga pustiti da ode u neki drugi klub.

Kimmich je navodno već rekao da bi pristao igrati samo u tri tima i Premiershipu, te dva u Primeri i upravo među ovim klubovima će se tražiti njegov novi klub.

Radi se o Manchester Cityju, Liverpoolu i Arsenalu koji vode veliku bitku za potpis Kimmicha, ali ne treba iz trke isključiti ni Real Madrid, kao ni Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz Manchester Uniteda su se nadali da će dobiti priliku da ga potpišu, ali igrač je odbio mogućnost odlaksa u ovaj klub.

Favoriti za njegovo dovođenje su Građani jer je Kimmich već imao priliku da radi sa Pepom Guardiolom dok je Španac bio trener tima iz Minhena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.