Fabrizio Romano potvrdio prvi odlazak iz Arsenala
FOTO: EPA

Kraj saradnje na ljeto

Fabrizio Romano potvrdio prvi odlazak iz Arsenala

E. Oštraković

Arsenalu ove sezone ide jako dobro i osim što se bore za titulu u Premiershipu, uspjeli su se plasirati i u četvrtfinale Lige prvaka gdje će za protivnika imati ekipu Bayerna.

Nadaju se navijači Arsenala da će njihova ekipa uspjeti osvojiti prvu titulu u Premiershipu u posljednje dvije decenije. Plasman u četvrtfinale Lige prvaka im je prvi u posljednjih 14 godina.

Iako im ove sezone ide dobro i bore se na dva fronta, čelnici kluba već su se počeli spremati za ljeto koje je pred njima kako bi mogli jako dobro odgovoriti na tržištu.

Jasno je da će biti pojačanja za ekipu Arsenala, ali naravno samo onih koje odobri Mikel Arteta, ali isto tako će biti i odlazaka sa Emiratesa.

Tako se očekuje da dio kluba od narednog ljeta neće biti Aaron Ramsdale, Kieran Tierney, Nuno Tavares, Sambi Lokonga, Emile Smith Rowe, Reiss Nelson i Eddie Nketiah.

Oglasi

Dok se čeka bilo kakva potvrda o gore navedenim igračima, Fabrizio Romano je potvrdio prvi odlazak iz Arsenala, a radi se o Cedricu Soaresu.

"Cedric Soares će na kraju sezone kao slobodan igrač napustiti Arsenal. Odluka je donesena.

Portugalac će do kraja sezone biti potpuno posvećen Arsenalu da "uskoči" gdje bude trebalo, a nekoliko klubova ga već razmatra kao opciju na ljeto", napisao je Romano.

Kako navode engleski mediji očekuje se da Arsenal na ljeto dovede pet pojačanja od kojih će jedan biti vrhunski napadač.

Ranije ovog mjeseca Fabrizio Romano prenio je vijest da je Arsenal zagrijan za dovođenje jednog od tri napadača. Radi se o Benjaminu Šešku, Viktoru Gyokeresu i Evanu Fergusonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim toga jedno od imena na listi želja Arsenala je navodno igrač Wolverhamtpona Pedro Neto za kojeg ovaj klub traži 80 miliona funti.

Topnici žele da nađu igrača koji može još više "gurati" Martinellija i Saku, ali i igrača koji igra na "osmici" i "šestici" u timu. Također idu u potragu za lijevim bekom i novim golmanom obzirom da se očekuje da Ramsdale ode.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi