Bayern, City ili neko treći? Kimmich je izgleda odlučio: "Doći će meni i sve ćemo riješiti u lice!"

Veznjak ulazi u posljednju godinu ugovora

Bayern, City ili neko treći? Kimmich je izgleda odlučio: "Doći će meni i sve ćemo riješiti u lice!"

A. Čaušević

Hoće li Joshua Kimmich napustiti Bayern tokom ljetnog prijelaznog roka? Sjajni njemački veznjak ima ozbiljne pozive iz Premiershipa, ali čini se da je on već odlučio gdje će igrati naredne takmičarske godine. 

Bayernu prijeti egzodus nekih od najboljih igrača. Alphonso Davies je mislima već u Real Madridu, dok najveću brigu čelnicima predstavlja Kimmich.

Na 29-godišnjaka u Minhenu gledaju kao budućeg kapitena, međutim dopustili su sebi da njemački reprezentativac uđe u posljednju godinu ugovora.

Sjajni veznjak je u posljednjem razgovoru za njemački Sky govorio o svojoj budućnosti, a čini se da se još uvijek vidi u Minhenu te uskoro očekuje razgovor oko produženja saradnje.

"Realno fokusiran sam na Bayern. Moja budućnost nije bila tema razgovora ovih dana", rekao je Kimmich koji uopšte nije počeo pregovore oko produženja.

Oglasi

Ipak, iskusni fudbaler je poprilično jasan i sam kaže da očekuje da ga klub pozove te da će sjesti za stol i dogovoriti detalje oko nastavka saradnje.

"Mislim da ćemo se jednog dana sastati i da će klub doći meni. Sve ćemo riješiti u lice između nas, a to sigurno neću raditi s vama", rekao je Kimmich novinarima.

Zanimljivo da je Kimmich jedan od rijetkih igrača koji nemaju menadžera ili neku agenciju koja ga zastupa te sam vodi brigu o svojoj karijeri.

On je član Bayerna od 2015. godine gdje je stigao iz Stuttgarta i mnogi na njega vide kao lidera na terenu i u svlačionici zbog čega bi njegov gubitak bio zaista ogroman hendikep.

Ranije se povezivao s odlaskom u Barcelonu, dok već mjesecima ozbiljno situaciju oko njegovog statusa vode moćni klubovi iz Premiershipa, Manchester City i Liverpool.

Posljednje vijesti s Ostrva govore da se u sve uključio i Arsenal pa će se u Bayernu morati potruditi da posao oko produženja završe što je prije moguće.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi