Siebert već ima bogato iskustvo

Uskoro dva velika derbija na Poljudu

Hrvati odredili sudiju za derbi Hajduka i Dinama, koštat će ih u paketu 12 hiljada eura

Samir Mlaćo

Uskoro se igra prvi veliki derbi Hajduka i Dinama.

Meč se igra 30.marta u okviru prvenstva, a samo par dana kasnije isti timovi će odmjeriti snage u Kupu. Oba meča igraju se na Poljudu i očekuje se pravi spektakl.

Mnogo se u Hrvatskoj priča o sudijama, a HNS je zatim donio odluku da meč sude strane sudije. Tako je donesena odluka da će pravdu na prvom derbiju u okviru 28. kola dijeliti njemački sudija Daniel Siebert.

On redovno sudi Bundesligu, ima 28 godina i iz UEFA-ine je elitne kategorije.

Nakon VAR afere u Hrvatskoj su donijeli odluku da sve derbije do kraja sezone sude strane, a njemački sudija će imati debi od njih.

Siebert je rođen u Berlinu, 165 puta je sudio mečeve Bundeslige, a nedavno je sudio i derbi Panathinaikosa i PAOK-a.

Sudio je i u Evropskoj ligi, te ima bogato iskustvo.

Sudjelovao je i na Evropskom prvenstvu te Svjetskom, a naravno HNS će sve morati i 'fino' platiti. Prema pravilima, Siebert će dobiti šest hiljada eura, a njegovi pomoćnici tri hiljade eura.

To jasno govori da će HNS platiti 12.000 eura bez četvrtog sudije te sudija u VAR sobi. Ipak, to za HNS nije problem, no nadaju da se će njemački sudija odraditi pravi posao i da se neće pričati nakon meča o sudijskim greškama.

Pritisak će sigurno biti veliki, Hajduk i Dinamo vode veliku bitku za prvaka, a lider je Rijeka.

Ulaznice za dva velika derbija u prodaji

Treba istaći da je Hajduk upravo jutros pustio u prodaju ulaznicu za dva navedena derbija.

"Danas od 10 sati započinje prodaja ulaznica za oba poljudska derbija Hajduk - Dinamo.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za sve one koji odluče svoju ulaznicu kupiti u Odjelu za članstvo, kako bi se smanjile gužve, od 8 sati aktivan je redomat. Status svog rednog broja može se pratiti online, bez potrebe dužeg čekanja u redu. 🔢 ▶️ https://nashajduk.hr/redomat/
Zbog ograničenog broja ulaznica i prodaje na drugim prodajnim mjestima, posjedovanje rednog broja ne znači osiguranu ulaznicu", naveli su iz Hajduka.

Hajduk je navijače razočarao u prošlom kolu kada je izgubio od Lokomotive 2:1, te dobio žestok udarac u borbi za titulu. Prilika za popravni je već protiv ljutog rivala nakon reprezentativne pauze.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.